Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Navarin, dušené maso v zelenině
navarin
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Navarin, dušené maso v zelenině

3.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3914 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 193 g
Tuky 190 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatné jídlo francouzského venkova se většinou připravuje z jehněčího, ale stejně dobře se hodí i telecí nebo hovězí. Maso se opéká dvakrát, takže je nádherně šťavnaté!

Související recepty

Suroviny

12 plátků, lze nahradit hovězím nebo telecí kýtou
rostlinný olej 2 PL
nové, oškrábané, větší rozpůlené podélně
pórek 2 ks
oloupané,nakrájené
mrkev 3 ks
oloupané, rozpůlené podélně i příčně
6 ks
tuřín malé, lze nahradit kedlubnou, na silná kolečka
vývar 250 ml
suché
jarní cibulka 12 ks
včetně nati
petrželka snítek
hladkolistá
tymián snítka
z půlky citronu
z půlky citronu

Postup

1

Ve velkém kastrolu na lžíci roze­hřátého oleje opečte plátky masa.

2

Přesuňte je na talíř a kastrol vytřete. Přijde do něj všechna zelenina kromě jarních cibulek; osolte ji a zalijte vařící vodou.

3

Vařte 15 minut, pak přeceďte. Zeleninu dejte stranou a do vývaru z ní přidejte vývar masový.

4

Kuchyňskými ubrousky osušte maso. Zbylý olej rozehřejte v kastrolu na středně vysokou teplotu a opečte na něm osolené a moukou poprášené maso.

5

Po minutě přidejte vývar, víno, cibulky, bylinky a přiveďte do varu. Zmírněte teplotu, zakryjte a za občasného míchání zvolna duste hodinu.

6

Přihoďte zeleninu a brambory, zamíchejte a vařte ještě 15–20 minut.

7

Maso a zeleninu přesuňte do nahřáté servírovací mísy. Do šťávy ještě vmíchejte smetanu, citronovou kůru a šťávu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín