Vyrazte na kopřivy!

sdílet:
Většinou se jim každý vyhýbá obloukem, ale před Velikonocemi je bereme útokem.

Mladé kopřivy jsou tradiční jarní pochoutkou, možnost jejich využití se ovšem neomezuje jenom na nádivku.

Rukavice s sebou
Za kopřivami se vydejte daleko od silnic a továren. K trhání kopřiv se vám budou hodit rukavice, žahavé chloupky jsou neustále ve formě. Vybírejte mladší rostlinky, vysoké maximálně 30 cm.



Co s nimi?




Jarní polévka - původní ingrediencí je salát, který můžete směle nahradit kopřivami. Získáte tak svěží první chod velikonoční tabule.










Velikonoční nádivka, která sází na poctivé suroviny — vejce, bůček, sádlo a samozřejmě kopřivy









Bylinkové smaženky — krásně voní a snadno je zabalíte s sebou na jarní výlet






Zkuste to netradičně

Indické bramborové kari s kopřivami — pikantní a rychlé jídlo vonící dálkami


Mrkvovo-rýžový závin s mandlemi
— originální verze závinu, která vás příjemně překvapí

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit