0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyrazte na kopřivy!

Vyrazte na kopřivy!
sdílet:
Většinou se jim každý vyhýbá obloukem, ale před Velikonocemi je bereme útokem.

Mladé kopřivy jsou tradiční jarní pochoutkou, možnost jejich využití se ovšem neomezuje jenom na nádivku.

Rukavice s sebou
Za kopřivami se vydejte daleko od silnic a továren. K trhání kopřiv se vám budou hodit rukavice, žahavé chloupky jsou neustále ve formě. Vybírejte mladší rostlinky, vysoké maximálně 30 cm.



Co s nimi?




Jarní polévka - původní ingrediencí je salát, který můžete směle nahradit kopřivami. Získáte tak svěží první chod velikonoční tabule.










Velikonoční nádivka, která sází na poctivé suroviny — vejce, bůček, sádlo a samozřejmě kopřivy









Bylinkové smaženky — krásně voní a snadno je zabalíte s sebou na jarní výlet






Zkuste to netradičně

Indické bramborové kari s kopřivami — pikantní a rychlé jídlo vonící dálkami


Mrkvovo-rýžový závin s mandlemi
— originální verze závinu, která vás příjemně překvapí

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit