Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

4.7/5 Počet hodnocení: 73
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 nádivku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5476 kcal
Bílkoviny 265 g
Sacharidy 423 g
Tuky 251 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kopřivová hlavička je klasika, která na Velikonoce nesmí na stole chybět. Tenhle recept je hotový poklad prověřený léty – nádivku podle něj pečeme každý rok. A rozdáváme ho na všechny strany.

Suroviny

uzená vepřová krkovice
z předešlého dne
vejce 8 ks
kopřiva 400 g
mladé lístky
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
drcené
majoránka (čerstvá) 1 PL
lístky
pažitka 1 svazek
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 PL
sušené – můžete použít majoránku, tymián, saturejku...
máslo 2 PL
rozpuštěné, lze nahradit sádlem
máslo
na vymazání formy, lze nahradit sádlem

Postup

1

Uzené maso uvařte ve vodě, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky. Rohlíky pokrájejte na středně velké kostky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte ve smetaně, z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

2

Rohlíky dejte do mísy, přilijte smetanu se žloutky a přidejte maso. Kopřivy důkladně operte, krátce spařte ve vroucí vodě, ihned propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Potom listy nasekejte na menší kousky a také přisypte do mísy.

3

Směs promíchejte a ochuťte cibulí, čes- nekem, čerstvou majoránkou a pažitkou, solí, pepřem a sušenými bylinkami. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo či sádlo a vyšlehaný sníh.

4

Připravenou směs přesuňte do vymazané chlebíčkové formy, povrch uhlaďte a pečte při 180°C asi 50 minut. Hotovou nádivku vyklopte a nakrájejte na plátky. Chutná teplá i zastudena.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč