Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4615 kcal
Bílkoviny 177 g
Cukr 381 g
Tuky 221 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Poklad prověřený léty

Suroviny

500 g
uzená vepřová krkovice
rohlíky 8 ks
z předešlého dne
vejce 8 ks
smetana ke šlehání 250 ml
200 g
mladé kopřivy lístky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
drcené
majoránka (drhnutá) 1 PL
čerstvé lístky
pažitka svazek
nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 PL
sušené byliny majoránka, tymián, saturejka
máslo 2 PL
rozpuštěné, lze nahradit sádlem
máslo
na vymazání formy, lze nahradit sádlem

1 Uzené maso uvařte ve vodě, nechte vy- chladnout a nakrájejte na kostičky. Rohlíky pokrájejte na středně velké kostky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte ve smetaně, z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

2 Rohlíky dejte do mísy, přilijte smetanu se žloutky a přidejte maso. Kopřivy důkladně operte, krátce spařte ve vroucí vodě, ihned propláchněte studenou vodou a nech- te dobře okapat. Potom listy nasekejte na menší kousky a také přisypte do mísy.

3 Směs promíchejte a ochuťte cibulí, čes- nekem, čerstvou majoránkou a pažitkou, solí, pepřem a sušenými bylinkami. Nako- nec vmíchejte rozpuštěné máslo či sádlo
a vyšlehaný sníh.

4 Připravenou směs přesuňte do vymazané chlebíčkové formy, povrch uhlaďte a pečte při 180°C asi 50 minut. Hotovou nádivku vyklopte a nakrájejte na plátky. Chutná teplá i zastudena.

 

 

 

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit