Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4615 kcal
Bílkoviny 177 g
Cukr 381 g
Tuky 221 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poklad prověřený léty

Suroviny

500 g
uzená vepřová krkovice
rohlíky 8 ks
z předešlého dne
vejce 8 ks
smetana ke šlehání 250 ml
200 g
mladé kopřivy lístky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
drcené
majoránka (drhnutá) 1 PL
čerstvé lístky
pažitka svazek
nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 PL
sušené byliny majoránka, tymián, saturejka
máslo 2 PL
rozpuštěné, lze nahradit sádlem
máslo
na vymazání formy, lze nahradit sádlem

1 Uzené maso uvařte ve vodě, nechte vy- chladnout a nakrájejte na kostičky. Rohlíky pokrájejte na středně velké kostky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte ve smetaně, z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

2 Rohlíky dejte do mísy, přilijte smetanu se žloutky a přidejte maso. Kopřivy důkladně operte, krátce spařte ve vroucí vodě, ihned propláchněte studenou vodou a nech- te dobře okapat. Potom listy nasekejte na menší kousky a také přisypte do mísy.

3 Směs promíchejte a ochuťte cibulí, čes- nekem, čerstvou majoránkou a pažitkou, solí, pepřem a sušenými bylinkami. Nako- nec vmíchejte rozpuštěné máslo či sádlo
a vyšlehaný sníh.

4 Připravenou směs přesuňte do vymazané chlebíčkové formy, povrch uhlaďte a pečte při 180°C asi 50 minut. Hotovou nádivku vyklopte a nakrájejte na plátky. Chutná teplá i zastudena.

 

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit