0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem

Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 6–8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1513 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 273 g
Tuky 42 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokos, ananas a možná i kapka bílého rumu do várky pro dospělé? Tyhle nanuky vás spolehlivě přenesou do jižních krajů, kde slunce zapadá snad jen na oko.

Suroviny

ananas 1 ks
zralý, o váze cca 1 kg, očištěný a nakrájený na kousky (nebo 500 g dužiny ananasu)
kokosové mléko 125 ml
tučné
krupicový cukr 220 g
nebo více či méně podle chuti
tmavá čokoláda 100 g
minimálně 70%
kokos strouhaný
na posypání

Postup

1

Ananasovou dužinu, kokosové mléko a cukr vložte do mixéru a rozmixujte úplně dohladka. Vzniklou směs přeceďte přes cedník s jemným sítem do litrové odměrky s nálevkou a pak rozdělte do 6–8 (podle velikosti) tvořítek na nanuky skoro až po okraj. Vetkněte dřívka a dejte na 5 hodin nebo nejlépe přes noc zmrazit.

2

Když jsou nanuky dokonale zmrazené, v nerezové míse nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a v pánvi nasucho opražte strouhaný kokos. Nanuky jeden po druhém vyndejte z tvořítek, namočte do rozpuštěné čokolády a následně obalte v opraženém strouhaném kokosu. Pracujte rychle! Podávejte ihned nebo nanuky vyskládejte do krabičky vyložené pečicím papírem, uzavřete a dejte zpátky do mrazničky, kde na vás počkají do doby podávání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit