Kokos, ananas a možná i kapka bílého rumu do várky pro dospělé? Tyhle nanuky vás spolehlivě přenesou do jižních krajů, kde slunce zapadá snad jen na oko.
Suroviny
Postup
Ananasovou dužinu, kokosové mléko a cukr vložte do mixéru a rozmixujte úplně dohladka. Vzniklou směs přeceďte přes cedník s jemným sítem do litrové odměrky s nálevkou a pak rozdělte do 6–8 (podle velikosti) tvořítek na nanuky skoro až po okraj. Vetkněte dřívka a dejte na 5 hodin nebo nejlépe přes noc zmrazit.
Když jsou nanuky dokonale zmrazené, v nerezové míse nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a v pánvi nasucho opražte strouhaný kokos. Nanuky jeden po druhém vyndejte z tvořítek, namočte do rozpuštěné čokolády a následně obalte v opraženém strouhaném kokosu. Pracujte rychle! Podávejte ihned nebo nanuky vyskládejte do krabičky vyložené pečicím papírem, uzavřete a dejte zpátky do mrazničky, kde na vás počkají do doby podávání.