0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem

Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem

3/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Na 6–8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1513 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 273 g
Tuky 42 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokos, ananas a možná i kapka bílého rumu do várky pro dospělé? Tyhle nanuky vás spolehlivě přenesou do jižních krajů, kde slunce zapadá snad jen na oko.

Suroviny

zralý, o váze cca 1 kg, očištěný a nakrájený na kousky (nebo 500 g dužiny ananasu)
tučné
krupicový cukr 220 g
nebo více či méně podle chuti
tmavá čokoláda 100 g
minimálně 70%
kokos strouhaný
na posypání

Postup

1

Ananasovou dužinu, kokosové mléko a cukr vložte do mixéru a rozmixujte úplně dohladka. Vzniklou směs přeceďte přes cedník s jemným sítem do litrové odměrky s nálevkou a pak rozdělte do 6–8 (podle velikosti) tvořítek na nanuky skoro až po okraj. Vetkněte dřívka a dejte na 5 hodin nebo nejlépe přes noc zmrazit.

2

Když jsou nanuky dokonale zmrazené, v nerezové míse nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a v pánvi nasucho opražte strouhaný kokos. Nanuky jeden po druhém vyndejte z tvořítek, namočte do rozpuštěné čokolády a následně obalte v opraženém strouhaném kokosu. Pracujte rychle! Podávejte ihned nebo nanuky vyskládejte do krabičky vyložené pečicím papírem, uzavřete a dejte zpátky do mrazničky, kde na vás počkají do doby podávání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč