Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem

Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 6–8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1513 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 273 g
Tuky 42 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokos, ananas a možná i kapka bílého rumu do várky pro dospělé? Tyhle nanuky vás spolehlivě přenesou do jižních krajů,
kde slunce zapadá snad jen na oko.

Suroviny

ananas 1 ks
zralý, o váze cca 1 kg, očištěný a nakrájený na kousky (nebo 500 g dužiny ananasu)
kokosové mléko 125 ml
tučné
krupicový cukr 220 g
nebo více či méně podle chuti
tmavá čokoláda 100 g
minimálně 70%
kokos strouhaný
na posypání

Postup

1

Ananasovou dužinu, kokosové mléko a cukr vložte do mixéru a rozmixujte úplně dohladka. Vzniklou směs přeceďte přes cedník s jemným sítem do litrové odměrky s nálevkou a pak rozdělte do 6–8 (podle velikosti) tvořítek na nanuky skoro až po okraj. Vetkněte dřívka a dejte na 5 hodin nebo nejlépe přes noc zmrazit.

2

Když jsou nanuky dokonale zmrazené, v nerezové míse nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a v pánvi nasucho opražte strouhaný kokos. Nanuky jeden po druhém vyndejte z tvořítek, namočte do rozpuštěné čokolády a následně obalte v opraženém strouhaném kokosu. Pracujte rychle! Podávejte ihned nebo nanuky vyskládejte do krabičky vyložené pečicím papírem, uzavřete a dejte zpátky do mrazničky, kde na vás počkají do doby podávání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit