Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné Na 6–8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 591 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 118 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Nanuky mám v mrazáku celé léto a vozím je i na party – padnou akorát do ruky. Mají delší trvanlivost než zmrzlina, stačí je po zmrznutí vyjmout z formiček a uložit do plastových krabiček nebo sáčků,“ prozrazuje redaktorka Katka Kočičková.

Suroviny

velký
aperol 90 ml
prosecco

Postup

1

Do menšího rendlíku nasypte cukr, přidejte dvě lžíce vody a nechte pomalu rozpustit na hustý sirup. Ze dvou pomerančů škrabkou na citrusy stáhněte kůru a vložte ji k sirupu. Nechte společně vychladit, těsně před přípravou kůru vyjměte.

2

Vymačkejte ze všech pomerančů šťávu – mělo by jí být 300 ml. Smíchejte ji s aperolem, cukrovým sirupem a proseccem. Nalijte do formiček, nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vetkněte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla vtisknout dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a nechte zmrazit nejméně přes noc, ale klidně i 24 hodin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín