0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Na 6–8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 591 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 118 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Nanuky mám v mrazáku celé léto a vozím je i na party – padnou akorát do ruky. Mají delší trvanlivost než zmrzlina, stačí je po zmrznutí vyjmout z formiček a uložit do plastových krabiček nebo sáčků,“ prozrazuje redaktorka Katka Kočičková.

Suroviny

krupicový cukr 50 g
pomeranč 4 ks
velký
aperol 90 ml
víno šumivé 90 ml
prosecco

1 Do menšího rendlíku nasypte cukr, přidejte dvě lžíce vody a nechte pomalu rozpustit na hustý sirup. Ze dvou pomerančů škrabkou na citrusy stáhněte kůru a vložte ji k sirupu. Nechte společně vychladit, těsně před přípravou kůru vyjměte.

2 Vymačkejte ze všech pomerančů šťávu – mělo by jí být 300 ml. Smíchejte ji s aperolem, cukrovým sirupem a proseccem. Nalijte do formiček, nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vetkněte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla vtisknout dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a nechte zmrazit nejméně přes noc, ale klidně i 24 hodin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit