„Nanuky mám v mrazáku celé léto a vozím je i na party – padnou akorát do ruky. Mají delší trvanlivost než zmrzlina, stačí je po zmrznutí vyjmout z formiček a uložit do plastových krabiček nebo sáčků,“ prozrazuje redaktorka Katka Kočičková.
Suroviny
1 Do menšího rendlíku nasypte cukr, přidejte dvě lžíce vody a nechte pomalu rozpustit na hustý sirup. Ze dvou pomerančů škrabkou na citrusy stáhněte kůru a vložte ji k sirupu. Nechte společně vychladit, těsně před přípravou kůru vyjměte.
2 Vymačkejte ze všech pomerančů šťávu – mělo by jí být 300 ml. Smíchejte ji s aperolem, cukrovým sirupem a proseccem. Nalijte do formiček, nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vetkněte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla vtisknout dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a nechte zmrazit nejméně přes noc, ale klidně i 24 hodin.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak na domácí nanuky plus 22 receptů (22 receptů)
- Opilé dezerty, které vám učarují: 26 skvělých receptů s alkoholem(26 receptů)