Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 8–10 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 215 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S alkoholem to nepřežeňte, jinak nanuk neztuhne nebo se při vyndavání zlomí. Měl by tvořit maximálně 20% objemu nanuku. 

Suroviny

ibišek 15 g
květy – pod názvem karkade prodávají čajovny nebo bylinkářství…
maliny 500 g
čerstvé
limetová šťáva
na dochucení
vodka 20 ml
lze použít i tequilu

Postup

1

Připravte ibiškovou limonádu. Ibiškové květy vložte do 470 ml studené vody, přiklopte a nechte 4 hodiny macerovat. Pak dejte na sporák, přidejte polovinu cukru a opatrně zahřejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladit. Maliny smíchejte se zbytkem cukru a nechte je 30 minut odpočívat, aby pustily šťávu. Dochuťte limetovou šťávou. Teď máte dvě možnosti – pokud chcete v nanucích kousky malin, přidejte vodku a rozdělte maliny rovnoměrně i se šťávou do formiček a zalijte ibiškovou vodou. Pokud chcete nanuky hladké, maliny propasírujte a smíchejte s ibiškovou vodou a vodkou.

2

Nalijte do formiček, nechte asi hodinu tuhnout, pak do formiček vetkněte dřívka a nechte zmrazit úplně, nejlépe přes noc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...