Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 8–10 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 215 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S alkoholem to nepřežeňte, jinak nanuk neztuhne nebo se při vyndavání zlomí. Měl by tvořit maximálně 20% objemu nanuku. 

Suroviny

15 g
ibiškové květy např. karkade (prodávají čajovny nebo bylinkářství…)
krupicový cukr 150 g
maliny 500 g
čerstvé
limetková šťáva na dochucení
vodka 20 ml
lze použít i tequilu

1 Připravte ibiškovou limonádu. Ibiškové květy vložte do 470 ml studené vody, přiklopte a nechte 4 hodiny macerovat. Pak dejte na sporák, přidejte polovinu cukru a opatrně zahřejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladit. Maliny smíchejte se zbytkem cukru a nechte je 30 minut odpočívat, aby pustily šťávu. Dochuťte limetovou šťávou. Teď máte dvě možnosti – pokud chcete v nanucích kousky malin, přidejte vodku a rozdělte maliny rovnoměrně i se šťávou do formiček a zalijte ibiškovou vodou. Pokud chcete nanuky hladké, maliny propasírujte a smíchejte s ibiškovou vodou a vodkou.

2 Nalijte do formiček, nechte asi hodinu tuhnout, pak do formiček vetkněte dřívka a nechte zmrazit úplně, nejlépe přes noc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit