S alkoholem to nepřežeňte, jinak nanuk neztuhne nebo se při vyndavání zlomí. Měl by tvořit maximálně 20% objemu nanuku.
Suroviny
Postup
Připravte ibiškovou limonádu. Ibiškové květy vložte do 470 ml studené vody, přiklopte a nechte 4 hodiny macerovat. Pak dejte na sporák, přidejte polovinu cukru a opatrně zahřejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladit. Maliny smíchejte se zbytkem cukru a nechte je 30 minut odpočívat, aby pustily šťávu. Dochuťte limetovou šťávou. Teď máte dvě možnosti – pokud chcete v nanucích kousky malin, přidejte vodku a rozdělte maliny rovnoměrně i se šťávou do formiček a zalijte ibiškovou vodou. Pokud chcete nanuky hladké, maliny propasírujte a smíchejte s ibiškovou vodou a vodkou.
Nalijte do formiček, nechte asi hodinu tuhnout, pak do formiček vetkněte dřívka a nechte zmrazit úplně, nejlépe přes noc.