Studené i pálivé zároveň!
Suroviny
Postup
Začněte cukrovým sirupem. Smíchejte cukr s 80 ml vody a dejte vařit, až se cukr rozpustí. Přidejte nastrouhaný zázvor. Nechte sirup trochu zhoustnout, vypněte plamen, přikryjte a nechte zcela vychladnout. Pokud chcete sirup štiplavější, klidně nechte macerovat přes noc. Pak přeceďte – měli byste získat asi 90 ml.
Rozmixujte okurky najemno ve food processoru – celkem byste měli získat asi 530 ml pyré. Ve džbánku smíchejte s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a tequilou. Formičky vyložte plátky okurky a nalijte na ně směs. Nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vložte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla umístit dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a následně dejte pořádně mrazit, nejlépe přes noc.
NĚCO NAVÍC
Alkohol můžete libovolně zaměnit podle toho, co máte doma. Nanukům bude slušet dobrý gin i vodka.