Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Na 8–10 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 562 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 91 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Studené i pálivé zároveň!

Suroviny

zázvor (čerstvý) 2 PL
nastrouhaný
střední, oloupaná + kousek okurky na tenká kolečka na ozdobení
tequila 70 ml
50–70 ml kvalitní tequily (čím víc alkoholu, tím hůře budou nanuky mrznout a rychleji tát)

Postup

1

Začněte cukrovým sirupem. Smíchejte cukr s 80 ml vody a dejte vařit, až se cukr rozpustí. Přidejte nastrouhaný zázvor. Nechte sirup trochu zhoustnout, vypněte plamen, přikryjte a nechte zcela vychladnout. Pokud chcete sirup štiplavější, klidně nechte macerovat přes noc. Pak přeceďte – měli byste získat asi 90 ml.

2

Rozmixujte okurky najemno ve food processoru – celkem byste měli získat asi 530 ml pyré. Ve džbánku smíchejte s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a tequilou. Formičky vyložte plátky okurky a nalijte na ně směs. Nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vložte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla umístit dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a následně dejte pořádně mrazit, nejlépe přes noc.

NĚCO NAVÍC
Alkohol můžete libovolně zaměnit podle toho, co máte doma. Nanukům bude slušet dobrý gin i vodka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín