Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Na 8–10 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 513 kcal
Bílkoviny 1 g
Cukr 91 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Studené i pálivé zároveň!

Suroviny

krupicový cukr 80 g
zázvor (čerstvý) 2 PL
čerstvý, nastrouhaný
okurka 3 ks
střední, oloupaná, a pár kousků koleček navíc na ozdobení
citronová štáva 1 ČL
tequila 50 ml
kvalitní (čím víc alkoholu, tím hůře budou mrznout a ryhleji tát)

1 Začněte cukrovým sirupem. Smíchejte cukr s 80 ml vody a dejte vařit, až se cukr rozpustí. Přidejte nastrouhaný zázvor. Nechte sirup trochu zhoustnout, vypněte plamen, přikryjte a nechte zcela vychladnout. Pokud chcete sirup štiplavější, klidně nechte macerovat přes noc. Pak přeceďte – měli byste získat asi 90 ml.

2 Rozmixujte okurky najemno ve food processoru – celkem byste měli získat asi 530 ml pyré. Ve džbánku smíchejte s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a tequilou. Formičky vyložte plátky okurky a nalijte na ně směs. Nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vložte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla umístit dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a následně dejte pořádně mrazit, nejlépe přes noc.

NĚCO NAVÍC
Alkohol můžete libovolně zaměnit podle toho, co máte doma. Nanukům bude slušet dobrý gin i vodka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit