Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 513 kcal
Bílkoviny 1 g
Cukr 91 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Studené i pálivé zároveň!

Suroviny

krupicový cukr 80 g
zázvor (čerstvý) 2 PL
čerstvý, nastrouhaný
okurka 3 ks
střední, oloupaná, a pár kousků koleček navíc na ozdobení
citronová štáva 1 ČL
tequila 50 ml
kvalitní (čím víc alkoholu, tím hůře budou mrznout a ryhleji tát)

1 Začněte cukrovým sirupem. Smíchejte cukr s 80 ml vody a dejte vařit, až se cukr rozpustí. Přidejte nastrouhaný zázvor. Nechte sirup trochu zhoustnout, vypněte plamen, přikryjte a nechte zcela vychladnout. Pokud chcete sirup štiplavější, klidně nechte macerovat přes noc. Pak přeceďte – měli byste získat asi 90 ml.

2 Rozmixujte okurky najemno ve food processoru – celkem byste měli získat asi 530 ml pyré. Ve džbánku smíchejte s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a tequilou. Formičky vyložte plátky okurky a nalijte na ně směs. Nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vložte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla umístit dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a následně dejte pořádně mrazit, nejlépe přes noc.

NĚCO NAVÍC
Alkohol můžete libovolně zaměnit podle toho, co máte doma. Nanukům bude slušet dobrý gin i vodka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit