Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 8–10 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 315 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 31 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert a drink v jednom! Naladí, osvěží, ale není po nich těžká hlava...

Suroviny

ovoce 250 g
drobné plody jako např. maliny v celku, zbytek na kousky (broskve, mango, jahody, ananas, meruňky…)
víno bílé 230 ml
čaj 160 ml
ovocný, vychlazený, řádně oslazený, lze použít i kupovaný
džus ovocný 120 ml
broskvový
citronová štáva 50 ml
nebo pomerančová, podle chuti (pomeranč bude sladší)
Grand Marnier 1 PL
nebo Cointreau

1 Ovoce zalijte bílým vínem a nechte asi 20 minut macerovat.

2 Pak ovoce přeceďte do mísy, víno smíchejte s vychlazeným čajem, džusem, citronovou nebo pomerančovou šťávou a zvoleným likérem. Ochutnejte, zda je směs dost sladká, případně přislaďte a cukr rozmíchejte do rozpuštění.

3 Ovoce rozdělte do nanukových formiček a zalijte směsí čaje, vína a džusu. Vždy ve formičce nechte trochu místa, nanuk během mrznutí lehce povyroste. Dejte mrazit, nejlépe přes noc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit