Dezert a drink v jednom! Naladí, osvěží, ale není po nich těžká hlava...
Suroviny
ovoce
250
g
drobné plody jako např. maliny v celku, zbytek na kousky (broskve, mango, jahody, ananas, meruňky…)
víno bílé
230
ml
čaj
160
ml
ovocný, vychlazený, řádně oslazený, lze použít i kupovaný
džus ovocný
120
ml
broskvový
citronová šťáva
50
ml
nebo pomerančová, podle chuti (pomeranč bude sladší)
Grand Marnier
1
PL
nebo Cointreau
Postup
1
Ovoce zalijte bílým vínem a nechte asi 20 minut macerovat.
2
Pak ovoce přeceďte do mísy, víno smíchejte s vychlazeným čajem, džusem, citronovou nebo pomerančovou šťávou a zvoleným likérem. Ochutnejte, zda je směs dost sladká, případně přislaďte a cukr rozmíchejte do rozpuštění.
3
Ovoce rozdělte do nanukových formiček a zalijte směsí čaje, vína a džusu. Vždy ve formičce nechte trochu místa, nanuk během mrznutí lehce povyroste. Dejte mrazit, nejlépe přes noc.