Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 8–10 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 315 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 31 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert a drink v jednom! Naladí, osvěží, ale není po nich těžká hlava...

Související recepty

Suroviny

ovoce 250 g
drobné plody jako např. maliny v celku, zbytek na kousky (broskve, mango, jahody, ananas, meruňky…)
čaj 160 ml
ovocný, vychlazený, řádně oslazený, lze použít i kupovaný
broskvový
nebo pomerančová, podle chuti (pomeranč bude sladší)
Grand Marnier 1 PL
nebo Cointreau

Postup

1

Ovoce zalijte bílým vínem a nechte asi 20 minut macerovat.

2

Pak ovoce přeceďte do mísy, víno smíchejte s vychlazeným čajem, džusem, citronovou nebo pomerančovou šťávou a zvoleným likérem. Ochutnejte, zda je směs dost sladká, případně přislaďte a cukr rozmíchejte do rozpuštění.

3

Ovoce rozdělte do nanukových formiček a zalijte směsí čaje, vína a džusu. Vždy ve formičce nechte trochu místa, nanuk během mrznutí lehce povyroste. Dejte mrazit, nejlépe přes noc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...