Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 8–10 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 315 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 31 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert a drink v jednom! Naladí, osvěží, ale není po nich těžká hlava...

Suroviny

ovoce 250 g
drobné plody jako např. maliny v celku, zbytek na kousky (broskve, mango, jahody, ananas, meruňky…)
čaj 160 ml
ovocný, vychlazený, řádně oslazený, lze použít i kupovaný
broskvový
nebo pomerančová, podle chuti (pomeranč bude sladší)
Grand Marnier 1 PL
nebo Cointreau

Postup

1

Ovoce zalijte bílým vínem a nechte asi 20 minut macerovat.

2

Pak ovoce přeceďte do mísy, víno smíchejte s vychlazeným čajem, džusem, citronovou nebo pomerančovou šťávou a zvoleným likérem. Ochutnejte, zda je směs dost sladká, případně přislaďte a cukr rozmíchejte do rozpuštění.

3

Ovoce rozdělte do nanukových formiček a zalijte směsí čaje, vína a džusu. Vždy ve formičce nechte trochu místa, nanuk během mrznutí lehce povyroste. Dejte mrazit, nejlépe přes noc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín