Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3502 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 60 g
Tuky 306 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, prohlásil anglický dramatik W. S. Maugham. Moc dobře věděl, o čem hovoří – pravá anglická snídaně neboli Full English Breakfast to je malý zázrak.

Suroviny

klobása vepřová 2 ks
menší a co nejkvalitnější, grilovací
vejce 2 ks
nejlépe bio + pár kapek jablečného octa
anglická slanina 4 plátky
žampiony 4 ks
rajčata cherry 12 ks
na větvičce
olivový olej 6 ČL
chleba bílý 2 plátky
světlé

1 Rozpalte gril a deset minut grilujte klobásky.

2 Do tří čtvrtin malého rendlíku nalijte vodu. Vodou naplňte také hluboký hrnec se širokým dnem a obojí přiveďte k varu. Pak do malého rendlíku na třicet sekund ponořte vajíčko, vytáhněte je a rozklepněte do hrnečku. Do většího hrnce přidejte ocet a vařečkou v ní udělejte vodní vír. Do něho pomalu vylijte vajíčko. Až se voda začne opět vařit, stáhněte hrnec z ohně, přikryjte ho pokličkou a teprve po 3 minutách vyjměte vejce. Dejte je do teplé vody a tam ho nechte do doby, než stejným způsobem připravíte i druhé vejce.

3 Na grilovací pánvi opečte chleba potřený třemi lžičkami oleje. Rajčata (i s větvičkou), slaninu i houby položte na plech vyložený alobalem. Houby potřete zbytkem oleje a vše 3–4 minuty grilujte.

4 Vajíčka vyndejte z vody, osušte a všechno naaranžujte na talíř a servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit