Anglická snídaně

Anglická snídaně

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3402 kcal
Bílkoviny 90 g
Cukr 48 g
Tuky 306 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, prohlásil anglický dramatik W. S. Maugham. Moc dobře věděl, o čem hovoří – pravá anglická snídaně, to je malý zázrak.

Suroviny

klobása vepřová 2 ks
menší a co nejkvalitnější, grilovací
vejce 2 ks
nejlépe bio + pár kapek jablečného octa
anglická slanina 4 plátky
4 ks
žampionová hlavička
rajčata cherry 12 ks
na větvičce
olivový olej 6 ČL
chleba bílý 2 plátky
světlé

Rozpalte gril a deset minut grilujte klobásky.

Do tří čtvrtin malého rendlíku nalijte vodu. Vodou naplňte také hluboký hrnec se širokým dnem a obojí přiveďte k varu. Pak do malého rendlíku na třicet sekund ponořte vajíčko, vytáhněte je a rozklepněte do hrnečku. Do většího hrnce přidejte ocet a vařečkou v ní udělejte vodní vír. Do něho pomalu vylijte vajíčko. Až se voda začne opět vařit, stáhněte hrnec z ohně, přikryjte ho pokličkou a teprve po 3 minutách vyjměte vejce. Dejte je do teplé vody a tam ho nechte do doby, než stejným způsobem připravíte i druhé vejce.

Na grilovací pánvi opečte chleba potřený třemi lžičkami oleje. Rajčata (i s větvičkou), slaninu i houby položte na plech vyložený alobalem. Houby potřete zbytkem oleje a vše 3–4 minuty grilujte.

Vajíčka vyndejte z vody, osušte a všechno naaranžujte na talíř a servírujte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit