Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 27
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 133 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Pozor jen na celistvost žloutku, který by měl zůstat pěkně tekutý. Jinak je volské oko opravdu hračka! Za 5 minut máte snídani na stole. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nebo přepuštěné máslo
sůl
pepř

Postup

1

Nepřilnavou pánev lehce potřete tukem, zahřejte na středním plameni.

2

Opatrně na pánev rozklepněte vejce (počet záleží na vás a na velikosti pánve; bílek by se měl pohodlně roztéct).

3

Opékejte tak dlouho, až bílek ztuhne; chcete-li, aby ztuhl i žloutek, pánev přiklopte. Osolte a opepřete.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč