Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Volské oko
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 29
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 133 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Pozor jen na celistvost žloutku, který by měl zůstat pěkně tekutý. Jinak je volské oko opravdu hračka! Za 5 minut máte snídani na stole. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nebo přepuštěné máslo
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Nepřilnavou pánev lehce potřete tukem, zahřejte na středním plameni.

2

Opatrně na pánev rozklepněte vejce (počet záleží na vás a na velikosti pánve; bílek by se měl pohodlně roztéct).

3

Opékejte tak dlouho, až bílek ztuhne; chcete-li, aby ztuhl i žloutek, pánev přiklopte. Osolte a opepřete.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...