Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční anglická snídaně
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 34
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3502 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 60 g
Tuky 306 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, prohlásil anglický dramatik W. S. Maugham. Moc dobře věděl, o čem hovoří – pravá anglická snídaně neboli Full English Breakfast to je malý zázrak.

Související recepty

Suroviny

menší a co nejkvalitnější
vejce 2 ks
nejlépe bio + pár kapek jablečného octa
rajčata cherry 12 ks
na větvičce
olivový olej 6 ČL
chleba bílý 2 plátky

Postup

1

Rozpalte gril a deset minut grilujte klobásky.

2

Do tří čtvrtin malého rendlíku nalijte vodu. Vodou naplňte také hluboký hrnec se širokým dnem a obojí přiveďte k varu.

3

Pak do malého rendlíku na třicet sekund ponořte vajíčko, vytáhněte je a rozklepněte do hrnečku.

4

Do většího hrnce přidejte ocet a vařečkou v ní udělejte vodní vír. Do něho pomalu vylijte vajíčko. Až se voda začne opět vařit, stáhněte hrnec z ohně, přikryjte ho pokličkou a teprve po 3 minutách vyjměte vejce. Dejte je do teplé vody a tam ho nechte do doby, než stejným způsobem připravíte i druhé vejce.

5

Na grilovací pánvi opečte chleba potřený třemi lžičkami oleje. Rajčata (i s větvičkou), slaninu i houby položte na plech vyložený alobalem. Houby potřete zbytkem oleje a vše 3–4 minuty grilujte.

6

Vajíčka vyndejte z vody, osušte a všechno naaranžujte na talíř a servírujte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín