Tradiční anglická snídaně

Tradiční anglická snídaně

3.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3502 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 60 g
Tuky 306 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, prohlásil anglický dramatik W. S. Maugham. Moc dobře věděl, o čem hovoří – pravá anglická snídaně neboli Full English Breakfast to je malý zázrak.

Suroviny

klobása vepřová 2 ks
menší a co nejkvalitnější, grilovací
vejce 2 ks
nejlépe bio + pár kapek jablečného octa
anglická slanina 4 plátky
žampiony 4 ks
rajčata cherry 12 ks
na větvičce
olivový olej 6 ČL
chleba bílý 2 plátky
světlé

Postup

1

Rozpalte gril a deset minut grilujte klobásky..

2

Do tří čtvrtin malého rendlíku nalijte vodu. Vodou naplňte také hluboký hrnec se širokým dnem a obojí přiveďte k varu.

3

Pak do malého rendlíku na třicet sekund ponořte vajíčko, vytáhněte je a rozklepněte do hrnečku.

4

Do většího hrnce přidejte ocet a vařečkou v ní udělejte vodní vír. Do něho pomalu vylijte vajíčko. Až se voda začne opět vařit, stáhněte hrnec z ohně, přikryjte ho pokličkou a teprve po 3 minutách vyjměte vejce. Dejte je do teplé vody a tam ho nechte do doby, než stejným způsobem připravíte i druhé vejce.

5

Na grilovací pánvi opečte chleba potřený třemi lžičkami oleje. Rajčata (i s větvičkou), slaninu i houby položte na plech vyložený alobalem. Houby potřete zbytkem oleje a vše 3–4 minuty grilujte.

6

Vajíčka vyndejte z vody, osušte a všechno naaranžujte na talíř a servírujte

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit