0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tradiční anglická snídaně

Tradiční anglická snídaně

3.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3502 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 60 g
Tuky 306 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, prohlásil anglický dramatik W. S. Maugham. Moc dobře věděl, o čem hovoří – pravá anglická snídaně neboli Full English Breakfast to je malý zázrak.

Suroviny

klobása vepřová 2 ks
menší a co nejkvalitnější, grilovací
vejce 2 ks
nejlépe bio + pár kapek jablečného octa
anglická slanina 4 plátky
žampiony 4 ks
rajčata cherry 12 ks
na větvičce
olivový olej 6 ČL
chleba bílý 2 plátky
světlé

Postup

1

Rozpalte gril a deset minut grilujte klobásky..

2

Do tří čtvrtin malého rendlíku nalijte vodu. Vodou naplňte také hluboký hrnec se širokým dnem a obojí přiveďte k varu.

3

Pak do malého rendlíku na třicet sekund ponořte vajíčko, vytáhněte je a rozklepněte do hrnečku.

4

Do většího hrnce přidejte ocet a vařečkou v ní udělejte vodní vír. Do něho pomalu vylijte vajíčko. Až se voda začne opět vařit, stáhněte hrnec z ohně, přikryjte ho pokličkou a teprve po 3 minutách vyjměte vejce. Dejte je do teplé vody a tam ho nechte do doby, než stejným způsobem připravíte i druhé vejce.

5

Na grilovací pánvi opečte chleba potřený třemi lžičkami oleje. Rajčata (i s větvičkou), slaninu i houby položte na plech vyložený alobalem. Houby potřete zbytkem oleje a vše 3–4 minuty grilujte.

6

Vajíčka vyndejte z vody, osušte a všechno naaranžujte na talíř a servírujte

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit