Recepty s bílým chlebem
Bílý chleba je jeden z nejběžnějších typů chleba. Má jemnou texturu a neutrální chuť. Je vyrobený převážně z bílé pšeničné mouky bez otrub, což způsobuje jeho charakteristickou bílou barvu a lehkou konzistenci. Je velice populární po celém světe pro svou jemnou chuť, nadýchanou střídku a křupavou kůrčičku. Italský bílý chléb foccaccia se výborně hodí k přípravě sendvičů, maďarský bílý chléb s chutí zakousnete k leču nebo guláši a francouzský bílý chléb v podobě křupavých baget budete s chutí pojídat ke sklence červeného vína a výběru sýrů.
...
- Hlavními surovinami pro přípravu bílého chleba jsou bílá pšeničná mouka, voda, kvasnice, sůl a někdy i malé množství tuku (jako je rostlinný olej nebo máslo).
- Chleba se používá pro přípravu sendvičů a toastů. Díky své neutrální chuti se také skvěle hodí jako jednoduchá příloha k omáčkám, polévkám i salátům.
Celý popis