0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Anglický Bakewell tart

Anglický Bakewell tart
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Anglický Bakewell tart

4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6743 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 602 g
Tuky 418 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehký koláč, kterým potěšíte všechny milovníky mandlí a frangipane! Pokud budete chtít vyvážit sladkost mandlové náplně, sáhněte po kyselejším džemu.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 145 g
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
Na náplň
máslo 180 g
krupicový cukr 180 g
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka mandlová 180 g
malinový džem 200 g
nebo rybízový
mandle plátky 40 g
moučkový cukr
k podávání

Postup

1

Suroviny zpracujte rychle rukama nebo v robotu do kompaktního těsta. Vyválejte z něj váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ztuhnout do lednice nebo do mrazáku. V něm těsto můžete uchovat až 3 měsíce.

2

Těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23 cm, nejlépe s odní-matelným dnem. Dejte chladit. 

3

Troubu předehřejte na 180 °C, na těsto dejte pečicí papír a zatižte jej pečicími fazolemi nebo suchými luštěninami (fazole, hrách). Dejte do trouby a pečte 15 minut, poté odstraňte zátěž i papír a vraťte do trouby ještě na 10 minut. 

4

Na náplň prošlehejte máslo s cukrem, zašlehejte po jednom vejce, vanilkový extrakt a nakonec vmíchejte mandlovou mouku. Džemem potřete předpečený korpus a poté na něj rozetřete mandlovou náplň. Posypte plátky mandlí a dejte péct na 40–45 minut. Pokud koláč příliš rychle zlátne, zakryjte jej alobalem. Nechte zchladnout, vyjměte z formy, posypte moučkovým cukrem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit