Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sušenky s bílou čokoládou a lyofilizovaným ovocem
Sušenky s bílou čokoládou a lyofilizovaným ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sušenky s bílou čokoládou a lyofilizovaným ovocem

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Na 15–20 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3599 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 349 g
Tuky 204 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky – nejjednodušší způsob, jak univerzální sladké těsto využít. Budou je milovat malí i velcí. Navíc, pokud ho jen vytáhnete z mrazáku, jsou hotové v cuku letu! 

Suroviny

Na univerzální sladké těsto
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
máslo 120 g
změklé
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
Na dokončení
pistácie 100 g
nakrájené nahrubo

Postup

1

Suroviny zpracujte rychle rukama nebo v robotu do kompaktního těsta. Vyválejte z něj váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ztuhnout do lednice nebo do mrazáku. V něm těsto můžete uchovat až 3 měsíce.

2

Ze základního těsta vyválejte plát silný cca 5 mm. Ozdobným vykrajovátkem vytvořte kolečka a z každého vykrojte střed. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 15–20 minut dozlatova. 

3

Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, lyofilizované maliny či jahody podrťte. Vychladlé sušenky máčejte v čokoládě a zdobte ovocem a pistáciemi.

NĚCO NAVÍC
Pokud nechcete těsto na sušenky vyvalovat, vytvarujte je do válečku, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit (nebo do mrazáku). Stačí jej pak jen vytáhnout, nakrájet na kolečka (střed klidně nevykrajujte) a upéct. Sušenky můžete zdobit i mléčnou či hořkou čokoládou, sypat oříšky či nasekanými lentilkami. Sušenky nemusíte zdobit až po upečení, ještě syrová kolečka lze před vložením do trouby posypat ořechy či čokoládovými pecičkami a lehce je vmáčknout do těsta. Tohle jsou nejrychlejší sušenky na světě a dají se ochutit a ozdobit na tisíc způsobů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...