0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sušenky s bílou čokoládou a lyofilizovaným ovocem

Sušenky s bílou čokoládou a lyofilizovaným ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sušenky s bílou čokoládou a lyofilizovaným ovocem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 15–20 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3599 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 349 g
Tuky 204 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky – nejjednodušší způsob, jak univerzální sladké těsto využít. Budou je milovat malí i velcí. Navíc, pokud ho jen vytáhnete z mrazáku, jsou hotové v cuku letu! 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
Na univerzální sladké těsto
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 145 g
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
Na dokončení
bílá čokoláda 100 g
ovoce lyofilizované (sušené mrazem) 1 hrst
jahody nebo maliny
pistácie 100 g
nakrájené nahrubo

Postup

1

Suroviny zpracujte rychle rukama nebo v robotu do kompaktního těsta. Vyválejte z něj váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ztuhnout do lednice nebo do mrazáku. V něm těsto můžete uchovat až 3 měsíce.

2

Ze základního těsta vyválejte plát silný cca 5 mm. Ozdobným vykrajovátkem vytvořte kolečka a z každého vykrojte střed. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 15–20 minut dozlatova. 

3

Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, lyofilizované maliny či jahody podrťte. Vychladlé sušenky máčejte v čokoládě a zdobte ovocem a pistáciemi.

NĚCO NAVÍC
Pokud nechcete těsto na sušenky vyvalovat, vytvarujte je do válečku, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit (nebo do mrazáku). Stačí jej pak jen vytáhnout, nakrájet na kolečka (střed klidně nevykrajujte) a upéct. Sušenky můžete zdobit i mléčnou či hořkou čokoládou, sypat oříšky či nasekanými lentilkami. Sušenky nemusíte zdobit až po upečení, ještě syrová kolečka lze před vložením do trouby posypat ořechy či čokoládovými pecičkami a lehce je vmáčknout do těsta. Tohle jsou nejrychlejší sušenky na světě a dají se ochutit a ozdobit na tisíc způsobů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč