Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Asijský Sloppy Joe

Příprava burgerů se může zdát zdlouhavá, ale tohle je doslova rychlovka. A za půl hodiny tak můžete podávat večeři.

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Sendvič

Ingredience

    • 2 lžičky rostlinného oleje
    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 500 g mletého masa, nejlépe mix hovězího a vepřového
    • 1/2 hrnku kečupu
    • 1/2 hrnku omáčky hoisin (viz Něco navíc)
    • 1–2 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžíce hnědého cukru
    • 1 lžíce jablečného octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 hamburgerové bulky
    • 2 lžíce světlých sezamových semínek
    • 1–2 jarní cibulky, nakrájené podélně na proužky

    NA SALÁT

    • 1/4 hlávky malého červeného zelí, nakrouhaného
    • 2 lžíce majonézy
    • šťáva z 1/2 limety

Příprava jídla

1 Na salát v misce promíchejte zelí, majonézu a limetovou šťávu. Dochuťte solí a odložte.

2 V pánvi rozpalte olej a krátce na něm orestujte cibuli, jen aby zesklovatěla. Vložte maso, opékejte ho a vařečkou rozmělňujte hrudky. Přidejte kečup, hoisin a sójovou omáčku, cukr a ocet. Opepřete a za častého míchání opékej- te asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.

3 Bulky rozkrojte (na řezných stranách je mů- žete opéct) a na spodní stranu rozdělte maso a salát. Posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou a přiklopte horními půlkami bulek.

NĚCO NAVÍC
Místo omáčky hoisin lze použít barbecue omáčku s trochou pálivé srirachy a špetkou koření pěti vůní.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Špagety s arašídovou omáčkou a lososem

Šavarma z plechu

Mejadra

Přidat komentář