0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijský Sloppy Joe

Asijský Sloppy Joe

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2216 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 162 g
Tuky 112 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava burgerů se může zdát zdlouhavá, ale tohle je doslova rychlovka. A za půl hodiny tak můžete podávat večeři.

Suroviny

rostlinný olej 2 ČL
cibule 1 ks
menší, nadrobno
hovězí maso mleté 500 g
nejlépe mix hovězí a vepřové
kečup 0.5 hrnek
0.5 hrnek
omáčka hoisin (viz Něco navíc)
1 PL
sójová omáčka
hnědý cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
hamburgerová bulka 4 ks
sezamová semínka 2 PL
světlá
jarní cibulka 1 ks
podélně na proužky
Na salát
zelí červené 0.25 ks
malé, nakrouhané
majonéza 2 PL
limeta 0.5 ks
šťáva

1 Na salát v misce promíchejte zelí, majonézu a limetovou šťávu. Dochuťte solí a odložte.

2 V pánvi rozpalte olej a krátce na něm orestujte cibuli, jen aby zesklovatěla. Vložte maso, opékejte ho a vařečkou rozmělňujte hrudky. Přidejte kečup, hoisin a sójovou omáčku, cukr a ocet. Opepřete a za častého míchání opékej- te asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.

3 Bulky rozkrojte (na řezných stranách je mů- žete opéct) a na spodní stranu rozdělte maso a salát. Posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou a přiklopte horními půlkami bulek.

NĚCO NAVÍC
Místo omáčky hoisin lze použít barbecue omáčku s trochou pálivé srirachy a špetkou koření pěti vůní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit