Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Asijský Sloppy Joe
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2616 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 169 g
Tuky 157 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava burgerů se může zdát zdlouhavá, ale tohle je doslova rychlovka. A za půl hodiny tak můžete podávat večeři.

Suroviny

rostlinný olej 2 ČL
menší, nadrobno
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
kečup ½ hrnku
viz Něco navíc
sójová omáčka 1 PL
hnědý cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamová semínka 2 PL
světlá
jarní cibulka 1 ks
podélně na proužky
Na salát
malé, nakrouhané
majonéza 2 PL
limetová šťáva
z půl limety

Postup

1

Na salát v misce promíchejte zelí, majonézu a limetovou šťávu. Dochuťte solí a odložte.

2

V pánvi rozpalte olej a krátce na něm orestujte cibuli, jen aby zesklovatěla. Vložte maso, opékejte ho a vařečkou rozmělňujte hrudky. Přidejte kečup, hoisin a sójovou omáčku, cukr a ocet. Opepřete a za častého míchání opékej- te asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.

3

Bulky rozkrojte (na řezných stranách je mů- žete opéct) a na spodní stranu rozdělte maso a salát. Posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou a přiklopte horními půlkami bulek.

NĚCO NAVÍC
Místo omáčky hoisin lze použít barbecue omáčku s trochou pálivé srirachy a špetkou koření pěti vůní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín