Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Asijský Sloppy Joe
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2624 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 170 g
Tuky 157 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava burgerů se může zdát zdlouhavá, ale tohle je doslova rychlovka. A za půl hodiny tak můžete podávat večeři. Fantastický asijský Sloppy Joe s mletým masem a křupavým zelným salátem si vás získá.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 2 ČL
menší, nadrobno
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
kečup ½ hrnku
viz Něco navíc
sójová omáčka 2 PL
hnědý cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamová semínka 2 PL
světlá
jarní cibulka 1 ks
podélně na proužky
Na salát
malé, nakrouhané
majonéza 2 PL
limetová šťáva
z půl limety

Postup

1

Na salát v misce promíchejte zelí, majonézu a limetovou šťávu. Dochuťte solí a odložte.

2

V pánvi rozpalte olej a krátce na něm orestujte cibuli, jen aby zesklovatěla.

3

Vložte maso, opékejte ho a vařečkou rozmělňujte hrudky.

4

Přidejte kečup, hoisin a sójovou omáčku, cukr a ocet. Opepřete a za častého míchání opékejte asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.

5

Bulky rozkrojte (na řezných stranách je můžete opéct) a na spodní stranu rozdělte maso a salát. Posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou a přiklopte horními půlkami bulek.

NĚCO NAVÍC
Místo omáčky hoisin lze použít barbecue omáčku s trochou pálivé srirachy a špetkou koření pěti vůní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...