Asijský Sloppy Joe

Asijský Sloppy Joe

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2216 kcal
Bílkoviny 145 g
Cukr 162 g
Tuky 112 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava burgerů se může zdát zdlouhavá, ale tohle je doslova rychlovka. A za půl hodiny tak můžete podávat večeři.

Suroviny

rostlinný olej 2 ČL
cibule 1 ks
menší, nadrobno
hovězí maso mleté 500 g
nejlépe mix hovězí a vepřové
kečup 0.5 hrnek
0.5 hrnek
omáčka hoisin (viz Něco navíc)
1 PL
sójová omáčka
hnědý cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
hamburgerová bulka 4 ks
sezamová semínka 2 PL
světlá
jarní cibulka 1 ks
podélně na proužky
Na salát
zelí červené 0.25 ks
malé, nakrouhané
majonéza 2 PL
limeta 0.5 ks
šťáva

1 Na salát v misce promíchejte zelí, majonézu a limetovou šťávu. Dochuťte solí a odložte.

2 V pánvi rozpalte olej a krátce na něm orestujte cibuli, jen aby zesklovatěla. Vložte maso, opékejte ho a vařečkou rozmělňujte hrudky. Přidejte kečup, hoisin a sójovou omáčku, cukr a ocet. Opepřete a za častého míchání opékej- te asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.

3 Bulky rozkrojte (na řezných stranách je mů- žete opéct) a na spodní stranu rozdělte maso a salát. Posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou a přiklopte horními půlkami bulek.

NĚCO NAVÍC
Místo omáčky hoisin lze použít barbecue omáčku s trochou pálivé srirachy a špetkou koření pěti vůní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit