0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burgery s trhaným vepřovým na cidru

Burgery s trhaným vepřovým na cidru
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burgery s trhaným vepřovým na cidru

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3671 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 199 g
Tuky 224 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ráno dejte maso do trouby, pomalého hrnce nebo na gril. Večer je vytáhněte a naservírujete ty nejlepší burgery s trhaným masem na světě!

Suroviny

Na kořenicí směs
římský kmín 1 ČL
mletý
třtinový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
hořčice prášková 1 ČL
nebo 2, podle chuti
kajenský pepř 0.25 ČL
skořice 1 špetka
zázvor (mletý) 1 špetka
Na maso
vepřová plec 1 kg
nebo krkovice, v celku
cider 500 ml
suchý cidre
Na BBQ omáčku
rajčatový protlak 2 PL
česnek 2 stroužky
drcený
paprika uzená 1 ČL
hořčice plnotučná 1 PL
třtinový cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
worcesterská omáčka 1 PL
Na dokončení
zelí bílé 0.25 ks
mrkev 2 ks
majonéza 2 PL
jogurt 2 PL
nebo zakysaná smetana
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
podle chuti
hamburgerová bulka 6 ks
6–8, podle velikosti

Postup

1

V misce smíchejte ingredience na kořenicí směs a vetřete do masa. To posaďte do pekáčku, přilijte cidr, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 150°C na 4–6 hodin, maso se musí rozpadat.

2

Hotové maso vyjměte, dejte do misky, vidličkami natrhejte, přilijte část výpeku a promíchejte. Do zbylého výpeku přidejte všechny ingredience na BBQ omáčku a svařte.

3

Zelí a mrkev nakrouhejte nebo nakrájejte, smíchejte s majonézou, jogurtem či smetanou a dochuťte solí, pepřem a případně citronovou šťávou.

4

Hamburgerové housky rozpulte, opečte po řezných stranách, dospod mezi ně vždy nandejte maso, přelijte BBQ omáčkou, navrch přidejte salát a přiklopte horní polovinou housky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit