Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burgery s trhaným vepřovým na cidru
Burgery s trhaným vepřovým na cidru
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burgery s trhaným vepřovým na cidru

4.4/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3671 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 199 g
Tuky 224 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trhané maso je malý zázrak. Ráno dáte maso do trouby, pomalého hrnce nebo na gril, večer vytáhnete a můžete servírovat ty nejlepší burgery s trhaným masem na světě! Maso se doslova rozplývá na jazyku a cidre mu dodá neopakovatelné, lehce jablečné aroma.

Související recepty

Suroviny

Na kořenicí směs
římský kmín 1 ČL
mletý
třtinový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
hořčice mletá 1 ČL
nebo 2, podle chuti
kajenský pepř ¼ ČL
skořice 1 špetka
zázvor (mletý) 1 špetka
Na maso
nebo krkovice, v celku
cider 500 ml
suchý cidre
Na BBQ omáčku
česnek 2 stroužky
drcený
paprika mletá uzená 1 ČL
hořčice plnotučná 1 PL
třtinový cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
worcesterská omáčka 1 PL
Na dokončení
mrkev 2 ks
majonéza 2 PL
nebo zakysaná smetana
sůl
pepř
čerstvě mletý
6–8, podle velikosti

Postup

1

V misce smíchejte ingredience na kořenicí směs a vetřete do masa. To posaďte do pekáčku, přilijte cidr, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 4–6 hodin, maso se musí rozpadat.

2

Hotové maso vyjměte, dejte do misky, vidličkami natrhejte, přilijte část výpeku a promíchejte. Do zbylého výpeku přidejte všechny ingredience na BBQ omáčku a svařte.

3

Zelí a mrkev nakrouhejte nebo nakrájejte, smíchejte s majonézou, jogurtem či smetanou a dochuťte solí, pepřem a případně citronovou šťávou.

4

Hamburgerové housky rozpulte, opečte po řezných stranách, dospod mezi ně vždy nandejte maso, přelijte BBQ omáčkou, navrch přidejte salát a přiklopte horní polovinou housky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín