Burgery s trhaným vepřovým na cidru

Burgery s trhaným vepřovým na cidru
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burgery s trhaným vepřovým na cidru

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (3)
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3671 kcal
Bílkoviny 220 g
Cukr 199 g
Tuky 224 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ráno dejte maso do trouby, pomalého hrnce nebo na gril. Večer je vytáhněte a naservírujete ty nejlepší burgery s trhaným masem na světě!

Suroviny

Na kořenicí směs
římský kmín 1 ČL
mletý
třtinový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
hořčice prášková 1 ČL
nebo 2, podle chuti
kajenský pepř 0.25 ČL
skořice 1 špetka
zázvor (mletý) 1 špetka
Na maso
vepřová plec 1 kg
nebo krkovice, v celku
cider 500 ml
suchý cidre
Na BBQ omáčku
rajčatový protlak 2 PL
česnek 2 stroužky
drcený
paprika uzená 1 ČL
hořčice plnotučná 1 PL
třtinový cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
worcesterská omáčka 1 PL
Na dokončení
zelí bílé 0.25 ks
mrkev 2 ks
majonéza 2 PL
jogurt 2 PL
nebo zakysaná smetana
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
podle chuti
hamburgerová bulka 6 ks
6–8, podle velikosti

Postup

1

V misce smíchejte ingredience na kořenicí směs a vetřete do masa. To posaďte do pekáčku, přilijte cidr, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 150°C na 4–6 hodin, maso se musí rozpadat.

2

Hotové maso vyjměte, dejte do misky, vidličkami natrhejte, přilijte část výpeku a promíchejte. Do zbylého výpeku přidejte všechny ingredience na BBQ omáčku a svařte.

3

Zelí a mrkev nakrouhejte nebo nakrájejte, smíchejte s majonézou, jogurtem či smetanou a dochuťte solí, pepřem a případně citronovou šťávou.

4

Hamburgerové housky rozpulte, opečte po řezných stranách, dospod mezi ně vždy nandejte maso, přelijte BBQ omáčkou, navrch přidejte salát a přiklopte horní polovinou housky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit