0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burgery s trhaným vepřovým na cidru

Burgery s trhaným vepřovým na cidru
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burgery s trhaným vepřovým na cidru

4.8 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3671 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 199 g
Tuky 224 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ráno dejte maso do trouby, pomalého hrnce nebo na gril. Večer je vytáhněte a naservírujete ty nejlepší burgery s trhaným masem na světě!

Suroviny

Na kořenicí směs
římský kmín 1 ČL
mletý
třtinový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
hořčice mletá 1 ČL
nebo 2, podle chuti
kajenský pepř ¼ ČL
skořice 1 špetka
zázvor (mletý) 1 špetka
Na maso
vepřová plec 1 kg
nebo krkovice, v celku
cider 500 ml
suchý cidre
Na BBQ omáčku
rajčatový protlak 2 PL
česnek 2 stroužky
drcený
paprika mletá uzená 1 ČL
hořčice plnotučná 1 PL
třtinový cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
worchestrová omáčka 1 PL
Na dokončení
zelí bílé ¼ ks
mrkev 2 ks
majonéza 2 PL
jogurt 2 PL
nebo zakysaná smetana
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
podle chuti
hamburgerová bulka 6 ks
6–8, podle velikosti

Postup

1

V misce smíchejte ingredience na kořenicí směs a vetřete do masa. To posaďte do pekáčku, přilijte cidr, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 150°C na 4–6 hodin, maso se musí rozpadat.

2

Hotové maso vyjměte, dejte do misky, vidličkami natrhejte, přilijte část výpeku a promíchejte. Do zbylého výpeku přidejte všechny ingredience na BBQ omáčku a svařte.

3

Zelí a mrkev nakrouhejte nebo nakrájejte, smíchejte s majonézou, jogurtem či smetanou a dochuťte solí, pepřem a případně citronovou šťávou.

4

Hamburgerové housky rozpulte, opečte po řezných stranách, dospod mezi ně vždy nandejte maso, přelijte BBQ omáčkou, navrch přidejte salát a přiklopte horní polovinou housky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč