0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burgery z hovězího mletého masa

burger
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Burgery z hovězího mletého masa

2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4552 kcal
Bílkoviny 355 g
Sacharidy 117 g
Tuky 299 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na poctivý burger z grilu nemusíte čekat až do léta! S elektrickým kontaktním grilem Tefal OptiGrill+ XL si ho můžete dopřát kdykoli budete mít chuť... Třeba už dnes k večeři!

Suroviny

hovězí maso mleté 800 g
olivový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý
hamburgerová bulka 4 ks
čedar 4 plátky
majonéza 4 ČL
kadeřavý salát omyty, natrhaný na větší kousky
cibule červená 1 ks
velká, na tenká kolečka
okurky nakládané 2 ks
velké, na tenká kolečka
kečup 4 ČL
dobrý

Postup

1

Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.

2

Bulky podélně rozkrojíme. Zapneme Tefal OptiGrill+ XL,  zvolíme ikonu programu „hamburger“ a zmáčkneme tlačítko OK. Jakmile je gril rozehřátý na optimální teplotu upozorní nás pípnutím. Vložíme připravené burgery a grilujeme do zaznění zvukového signálu.

První pípnutí znamená Rare (jemně propečený), druhé pípnutí Medium (propečený) a třetí pípnutí Well done (dobře propečený). Stupně propečení je možné sledovat i podle barvy kulatého displeje. Pak gril odklopíme, na každý burger dáme plátek čedaru a necháme ještě minutku opékat na odklopeném grilu společně s půlkami bulek otočenými řeznou stranou dolů.

3

Potom spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurku a přiklopíme vrchní částí housky potřenou z opečené strany kečupem.

kontaktní gril

TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit