Na poctivý burger z grilu nemusíte čekat až do léta! S elektrickým kontaktním grilem Tefal OptiGrill+ XL si ho můžete dopřát kdykoli budete mít chuť... Třeba už dnes k večeři!
Suroviny
Postup
Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.
Tefal OptiGrill+ XL, zvolíme ikonu programu „hamburger“ a zmáčkneme tlačítko OK. Jakmile je gril rozehřátý na optimální teplotu upozorní nás pípnutím. Vložíme připravené burgery a grilujeme do zaznění zvukového signálu.
Bulky podélně rozkrojíme. ZapnemePrvní pípnutí znamená Rare (jemně propečený), druhé pípnutí Medium (propečený) a třetí pípnutí Well done (dobře propečený). Stupně propečení je možné sledovat i podle barvy kulatého displeje. Pak gril odklopíme, na každý burger dáme plátek čedaru a necháme ještě minutku opékat na odklopeném grilu společně s půlkami bulek otočenými řeznou stranou dolů.
Potom spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurku a přiklopíme vrchní částí housky potřenou z opečené strany kečupem.
TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!
tefal.cz/vecerimespolecne
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Večeříme společně(20 receptů )
- Nejlepší masové burgery 21x jinak(21 receptů )
- Nejlepší recepty na vepřové a hovězí maso z grilu: Připravte si dokonalý rostbíf nebo masové koule(24 receptů )