Avokádový chlebíček s míchanými vajíčky

Avokádový chlebíček s míchanými vajíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1701 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 28 g
Tuky 134 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na začátku byla Lučina kostka. Dnes už ovšem v obchodech oblíbenou stálici rodinných nákupů najdete v mnoha variantách a příchutích. Vsaďte třeba na úplnou novinku – Lučinu Mini a připravte sobě či dětem rychlou a výživnou svačinku. 

Suroviny

vejce 4 ks
máslo 1 ČL
lze nahradit přepuštěným máslem
kurkuma (mletá) špetka
kajenský pepř špetka
(lze vynechat)
sůl
dle chuti
6 plátků
kořenový chléb lze nahradit ciabattou
sýr 3
Lučina Mini Natur
avokádo 1 ks
zralé, nakrájené na tenké plátky
rajčata cherry 4 ks
nakrájená na klínky
salát hrst
černý a bílý sezam na ozdobu

1 Nejdříve připravíme míchaná vejce. Na pánev dáme máslo nebo přepuštěné máslo a necháme rozehřát. Do misky mezitím rozklepneme vejce, která společně s kurkumou, kajenským pepřem a solí zlehka prošleháme. Vlijeme do rozehřáté pánve a zlehka mícháme, dokud nezhoustnou. Přidáme 1 kostičku Lučiny Mini a dobře promícháme. Necháme vychladnout.

2 Plátky chleba namažeme Lučinou, na kterou navrstvíme míchaná vajíčka. Ozdobíme na tenké plátky nakrájeným avokádem, cherry rajčátky a lístky salátu, a nakonec posypeme sezamem.
 

Lučina Mini – porce čerstvé chuti
tak akorát pro mě

Lučina se začala vyrábět v Povltavských mlékárnách v Sedlčanech, kde se k výrobě používaly vždy kvalitní suroviny a mléko od místních farmářů z okolí Sedlčan. Díky své kvalitě a jedinečné chuti se Lučina brzy stala oblíbenou, ba dokonce nepostradatelnou položkou mnoha rodinných nákupů. S novými technologickými možnostmi se modernizovala i výroba Lučiny. A vyvíjel se také její obal. Na čem se ovšem nic nemění, je kvalita smetany a tvarohu z místního mléka, ze kterých se Lučina vyrábí.

Dnes už není Lučina jen tradiční kostka. V obchodech najdete  Lučinu v mnoha variantách i příchutích. Díky naší snaze i nadále nabízet novinky a zajímavé výrobky, si dnes můžete pochutnat i na specialitách jakými jsou Lučina kozí nebo Lučina bez laktózy. Úplnou novinkou je pak Lučina Mini. 6 lahodných kousků ve dvou variantách: Natur a Rajčatová s bazalkou. Každý kousek je zabalený zvlášť, takže se nemusíte bát, že by se vám načaté balení v ledničce zkazilo. Navíc je velmi praktické, takže nyní si Lučinu můžete vzít s sebou jako malou svačinku do práce či po cvičení. Bez „éček“, bez náhražek, jen 100% čistá chuť.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit