Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 32 rolek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8053 kcal
Bílkoviny 268 g
Sacharidy 1247 g
Tuky 209 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trik je v namazání chleba máslem, to totiž zabrání, aby chléb natáhl vodu z pomazánky a zvlhl. 

Suroviny

kuřecí prsa 3 ks
pečená, lze nahradit 1 menším kuřetem
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
toustový chléb 16 plátek
celozrnný
máslo
na potření
Na majonézu
majonéza 0.75 hrnek
hořčice dijonská 1 ČL
avokádo 1 ks
velké, zralé, bez pecky, vydlabaná dužina
koriandr svazek
malý, najemno
česnek 1 stroužek
drcený
limetová šťáva 1 PL
tabasco
červené / zelené, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Všechny ingredience na majonézu dejte do mixéru a rozmixujte na pastu.

2 Prsa nakrájejte na malé kousky (případně oberte maso z kuřete a nakrájejte). Promíchejte s cibulkou a avokádovou majonézou.

3 Z plátků toustového chleba okrájejte kůrku. Plátky namažte z jedné strany máslem, pak potřete směsí kuřete a majonézy a zarolujte od rohu do rohu. Překrojte napůl (případně pro zpevnění spíchněte párátkem) a postavte na talíř řeznou stranou dolů.

NĚCO NAVÍC

Nakonec můžete jednotlivé trojhránky ozdobně ovázat pažitkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit