Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 32 rolek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8053 kcal
Bílkoviny 268 g
Cukr 1247 g
Tuky 209 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trik je v namazání chleba máslem, to totiž zabrání, aby chléb natáhl vodu z pomazánky a zvlhl. 

Suroviny

kuřecí prsa 3 ks
pečená, lze nahradit 1 menším kuřetem
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
toustový chléb 16 plátek
celozrnný
máslo
na potření
Na majonézu
majonéza 0.75 hrnek
hořčice dijonská 1 ČL
avokádo 1 ks
velké, zralé, bez pecky, vydlabaná dužina
koriandr svazek
malý, najemno
česnek 1 stroužek
drcený
limetová šťáva 1 PL
tabasco
červené / zelené, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Všechny ingredience na majonézu dejte do mixéru a rozmixujte na pastu.

2 Prsa nakrájejte na malé kousky (případně oberte maso z kuřete a nakrájejte). Promíchejte s cibulkou a avokádovou majonézou.

3 Z plátků toustového chleba okrájejte kůrku. Plátky namažte z jedné strany máslem, pak potřete směsí kuřete a majonézy a zarolujte od rohu do rohu. Překrojte napůl (případně pro zpevnění spíchněte párátkem) a postavte na talíř řeznou stranou dolů.

NĚCO NAVÍC

Nakonec můžete jednotlivé trojhránky ozdobně ovázat pažitkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit