Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Babiččina oříšková bábovka

Babiččina oříšková bábovka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10634 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 904 g
Tuky 655 g
Vláknina 136 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 5 ks
cukr 2 hrnky
rostlinný olej 1 hrnek
kakao 1 hrnek
lískové oříšky 3 hrnky
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
voda minerální perlivá 1 hrnek
může být i slazená, s menším množstvem bublinek

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Vejce šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem cca 7 až 9 minut.

3

Do pěny přidáme ostatní suroviny, jako poslední přilijeme minerálku.

4

Pečeme v bábovkové formě, kterou dobře vymastíme a důkladně (!!!) vysypeme strouhankou, těsto má tendenci se přichytávat. Pečeme asi hodinu, vyzkoušíme špejlí.

Pokud rodina, popř. přátelé nezaútočí na hotovou bábovku jako hejno kobylek ihned po dopečení, vydrží vláčná a čerstvá 3-4 dny. Ale to je skutečně spíše výjimka.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Apetit magazín