Suroviny
vejce
5
ks
cukr
2
hrnky
rostlinný olej
1
hrnek
kakao
1
hrnek
lískové oříšky
3
hrnky
mleté
mouka pšeničná polohrubá
2
hrnky
vanilkový cukr
1
bal
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
voda minerální perlivá
1
hrnek
může být i slazená, s menším množstvem bublinek
Postup
1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2
Vejce šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem cca 7 až 9 minut.
3
Do pěny přidáme ostatní suroviny, jako poslední přilijeme minerálku.
4
Pečeme v bábovkové formě, kterou dobře vymastíme a důkladně (!!!) vysypeme strouhankou, těsto má tendenci se přichytávat. Pečeme asi hodinu, vyzkoušíme špejlí.
Pokud rodina, popř. přátelé nezaútočí na hotovou bábovku jako hejno kobylek ihned po dopečení, vydrží vláčná a čerstvá 3-4 dny. Ale to je skutečně spíše výjimka.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com