Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti

Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5151 kcal
Bílkoviny 110 g
Cukr 481 g
Tuky 287 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Do receptu použijte co nejkvalitnější bílou čokoládu. Pokud se spokojíte s náhražkami, bude výsledek méně chutný a příliš sladký. Důležitý je také výběr sušenek – ty bábovku krásně provoní a příjemně v ní křupou!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
krupicový cukr 150 g
čokoláda 250 g
bílá, rozpuštěná
máslo 185 g
rozpuštěné, trocha navíc na vymazání formy
mléko 310 ml
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
160 g
mandlové sušenky amaretti, rozdrcené a 2 lžíce navíc na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 180°C. Mouku, prášek do pečiva a cukr smíchejte v míse. V rendlíku rozpusťte čokoládu, máslo a mléko. Nechte zchladnout, přidejte vejce a vanilkový extrakt, směs vlijte do mísy se sypkými surovinami a promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Polovinu těsta vlijte do máslem vymazané bábovkové formy, posypte drcenými sušenkami a na ně vlijte zbylou polovinu těsta.

2 Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Bábovku dejte na mřížku a nechte 10 minut chladnout ve formě, potom ji opatrně vyklopte. Nechte vychladnout a posypte zbylými sušenkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit