0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti

Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti

3.8 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5822 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 604 g
Tuky 329 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do receptu použijte co nejkvalitnější bílou čokoládu. Pokud se spokojíte s náhražkami, bude výsledek méně chutný a příliš sladký. Důležitý je také výběr sušenek – ty bábovku krásně provoní a příjemně v ní křupou!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
krupicový cukr 150 g
bílá čokoláda 250 g
rozpuštěná
máslo 185 g
rozpuštěné + trocha navíc na vymazání formy
mléko 310 ml
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
sušenky 160 g
mandlové sušenky amaretti – rozdrcené + 2 lžíce nahrubo rozdrcených navíc na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Mouku, prášek do pečiva a cukr smíchejte v míse. V rendlíku rozpusťte čokoládu, máslo a mléko. Nechte zchladnout, přidejte vejce a vanilkový extrakt, směs vlijte do mísy se sypkými surovinami a promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

3

Polovinu těsta vlijte do máslem vymazané bábovkové formy, posypte drcenými sušenkami a na ně vlijte zbylou polovinu těsta.

4

Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

5

Bábovku dejte na mřížku a nechte 10 minut chladnout ve formě, potom ji opatrně vyklopte. Nechte vychladnout a posypte zbylými sušenkami.

Související články

Dokonale vyklopená bábovka. Ale jak toho dosáhnout?
  • Zajímavosti

Dokonale vyklopená bábovka. Ale jak toho dosáhnout?

Propagace značky Kulina.Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.Není potřeba se trápit s Vaší starou formou na bábovku. Pořiďte si v internetovém obchodě Kulina.cz novou špičkovou formu ze série LA FORME Plus německé...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit