Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánové minichlebíčky s mléčným karamelem
Banánové minichlebíčky s mléčným karamelem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Banánové minichlebíčky s mléčným karamelem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10015 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 1802 g
Tuky 192 g
Vláknina 117 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I rychlý moučník jako je banánový chlebíček můžete snadno proměnit v rafinovaný dezert. Stačí ho připravit v netradiční formě jednoporcovek (pokud nemáte formičky na malé chlebíčky, použijte třeba muffiny) a přidat neodolatelný karamelový krém z mléčného karamelu a šlehačky.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná celozrnná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ½ ČL
banány 250 g
zralé, oloupané – cca 2–3 větší kusy
hnědý cukr 185 g
jemný
vejce 2 ks
vanilková pasta 1 ČL
nebo extrakt
olivový olej 125 ml
+ na vymazání
Na dokončení
dulce de leche (mléčný karamel – kupovaný k dostání např. na mlecnykaramel.cz, nebo domácí viz Související články)
sušené ovoce 24 ks
plátky šušených banánů

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160°C). Na těsto smíchejte v míse obě mouky, kypřicí prášek a sůl. V další misce rozmačkejte banány vidličkou, aby ve hmotě nezůstaly příliš velké kusy. Vešlehejte k banánům jogurt, cukr, vejce, vanilku a olivový olej. Vsypte suché přísady a jemně promíchejte, aby se směs tak akorát spojila. 

2

Vymažte olejem formu na 12 minichlebíčků nebo použijte formu na muffiny. Těsto rozdělte do jednotlivých obdélníčků či důlků. Podle rozměru formy je možné, že vám nějaké těsto zbude – v tom případě jej nalijte např. do muffinových pevných košíčků. Pečte 22–25 minut, upečené těsto by mělo při doteku lehce pružit. Nechte 15 minut chladnout ve formě, pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce. (Zabalené vydrží až 3 dny v chladu, můžete je i zmrazit.)

3

Vyšlehejte společně smetanu a dulce de leche do měkkých špiček. Šlehačkou naplňte cukrářský sáček se špičkou ve tvaru hvězdičky a nastříkejte ozdobně na chlebíčky. Ozdobte sušenými plátky banánu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...