Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový chlebíček s černým sezamem

Banánový chlebíček s černým sezamem

4.6/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3781 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 443 g
Tuky 181 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na recept na banánový chlebíček narazíte v nejrůznějších obměnách snad v každé americké kuchařce - s čokoládou, oříšky, skořicí... Jedno však mají společné - jsou neuvěřitelně vláčné! My jsme ho tentokrát s sebou vzali na pomyslný výlet do Asie a do těsta přidali černý sezam. Výsledek je výtečný!

Suroviny

sezamová semínka 3 PL
černá + trocha navíc na posypání chlebíčku
med 3 PL
banány 4,5 ks
4 velmi zralé do těsta + a 1/2 zralého podélně rozkrojeného banánu (ideálně rovnějšího) na ozdobení
třtinový cukr 150 g
nebo krupicový
vejce 2 ks
rostlinný olej 125 ml
dřeň vyškrábnutá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Sezamová semínka lehce opražte na pánvi, jakmile začnou vonět, stáhněte z plotny. Dávejte pozor, abyste je nespálili. Poté je rozmixujte najemno. Ze semínek se v průběhu mixování uvolňují oleje, takže po několika minutách začne vznikat sezamová pasta. Pak přidejte med a dál mixujte dohladka.

2

Do mixéru přidejte banány a opět mixujte dohladka. Banánovo-sezamové pyré přelijte do mísy a zašlehejte do něj cukr, vejce, olej a vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku. Výsledná směs by měla být krásně hladká.

3

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, sodou a solí a prosejte přes jemné síto do jiné misky. Moučnou směs postupně po třetinách zašlehejte do směsi mokrých surovin.

4

Hotové těsto vlijte do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Povrch posypte sezamem a do středu opatrně položte polovinu banánu řeznou stranou nahoru. Pečte 60–70 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do chlebíčku nevyjde suchá. Nechte vychladnout a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...