Banánový chlebíček bez přidaného cukru

Banánový chlebíček bez přidaného cukru

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (62)
Do 20 minut Velmi snadné 6-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 960 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 163 g
Tuky 14 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tajnou přísadou, která banánovému chlebíčku dodá sladkost i vláčnost, nejsou banány, ale rozinky. Nešetřete na jejich množství ani na kvalitě!

Suroviny

mouka celozrnná 125 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
skořice 2 ČL
75 g
rozinky sultánky propláchnuté horkou vodou, okapané
banány 3 ks
zralé, oloupané
50 g
máslo, rozpuštěné
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 1 ks
mléko 1 PL
agávový sirup
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C a formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.

2 V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici a rozinky. V druhé míse rozmačkejte banány a přimíchejte máslo, vanilkovou esenci, vejce a mléko. Banánovou směs vlijte k moučné a promíchejte. Přesuňte těsto do formy a dejte péct na 30–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Nechte asi 10–15 minut zchladnout, vyjměte z formy, přelijte agávovým sirupem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit