Suroviny
savoiardi (cukrářské piškoty)
1,5
bal
banány
3
ks
zakysaná smetana
3
bal
smetana ke šlehání
1
bal
tvaroh
½
bal
podle chuti
vanilkový cukr
1
bal
káva
Postup
1
Formu, nejlépe hranatého tvaru, vyložíme piškoty.
2
Uvaříme espresso, které smícháme s rumem. Zbytečně si toho nedělejte moc, stačí malý hrneček. Piškoty pokapeme.
3
Zakysané smetany ochutíme cukrem, přidáme tvaroh a dotuha ušlehané smetany. Pozor na přešlehání. Směs zlehka promícháme.
4
Na piškoty dáme zhruba třetinu směsi, na to banány nakrájené na tenká kolečka, opět piškoty, pokapat kávou s rumem, smetanovou směs, banány,... Takto postupujeme do vyčerpání zásob.
5
Měli bychom skončit smetanou, kterou hojně pokakaujeme. Dort dáme přes noc do ledničky.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com