Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1477 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 94 g
Tuky 108 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tiramisu v osvěžující verzi. Nejlepší je s čerstvými malinami.

Související recepty

Suroviny

káva 500 ml
silnější
vyšší kulatý
vanilková zmrzlina 500 ml
tmavá čokoláda 100 g
na ozdobu

Postup

1

Espresso smíchejte s likérem a dejte stranou. Dortový piškot podélně rozřízněte na tři pláty a z každého vykrojte dvě kolečka o průměru 9 centimetrů.

2

Jedno kolečko namočte do směsi likéru a kávy a dejte na dno kulaté uzaviratelné plastové krabičky o průměru 9 cm, výšce 6 cm a objemu 375 ml, navrch dejte ¼ zmrzliny, na ni dejte další namočené kolečko, druhou ¼ zmrzliny a navrch třetí namočené kolečko. Zakryjte víčkem a dejte na hodinu mrazit.

3

Postup zopakujte ještě do jedné krabičky. Čokoládu a smetanu dejte do rendlíku a na slabém plameni zahřívejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Dejte na deset minut vychladnout.

4

Tiramisu vyndejte z mrazáku, vyklopte, polijte čokoládou a opět dejte mrazit. Před podáváním ozdobte čerstvými malinami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...