0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1477 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 94 g
Tuky 108 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tiramisu v osvěžující verzi. Nejlepší je s čerstvými malinami.

Suroviny

káva 500 ml
silnější
krémový likér kávový 60 ml
piškotový korpus 1 ks
vyšší kulatý
vanilková zmrzlina 500 ml
tmavá čokoláda 100 g
smetana ke šlehání 80 ml
maliny
na ozdobu

Postup

1

Espresso smíchejte s likérem a dejte stranou. Dortový piškot podélně rozřízněte na tři pláty a z každého vykrojte dvě kolečka o průměru 9 centimetrů.

2

Jedno kolečko namočte do směsi likéru a kávy a dejte na dno kulaté uzaviratelné plastové krabičky o průměru 9 cm, výšce 6 cm a objemu 375 ml, navrch dejte ¼ zmrzliny, na ni dejte další namočené kolečko, druhou ¼ zmrzliny a navrch třetí namočené kolečko. Zakryjte víčkem a dejte na hodinu mrazit.

3

Postup zopakujte ještě do jedné krabičky. Čokoládu a smetanu dejte do rendlíku a na slabém plameni zahřívejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Dejte na deset minut vychladnout.

4

Tiramisu vyndejte z mrazáku, vyklopte, polijte čokoládou a opět dejte mrazit. Před podáváním ozdobte čerstvými malinami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit