Tiramisu v osvěžující verzi. Nejlepší je s čerstvými malinami.
Suroviny
Postup
Espresso smíchejte s likérem a dejte stranou. Dortový piškot podélně rozřízněte na tři pláty a z každého vykrojte dvě kolečka o průměru 9 centimetrů.
Jedno kolečko namočte do směsi likéru a kávy a dejte na dno kulaté uzaviratelné plastové krabičky o průměru 9 cm, výšce 6 cm a objemu 375 ml, navrch dejte ¼ zmrzliny, na ni dejte další namočené kolečko, druhou ¼ zmrzliny a navrch třetí namočené kolečko. Zakryjte víčkem a dejte na hodinu mrazit.
Postup zopakujte ještě do jedné krabičky. Čokoládu a smetanu dejte do rendlíku a na slabém plameni zahřívejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Dejte na deset minut vychladnout.
Tiramisu vyndejte z mrazáku, vyklopte, polijte čokoládou a opět dejte mrazit. Před podáváním ozdobte čerstvými malinami.