Absolutní hit každého večírku. Tiramisu bez vajec je vhodné i pro ty, kteří k syrovým žloutkům či vejcím nemají důvěru. Díky mascarpone, smetaně a amarettu je krém tak nadýchaný a lahodný! Servírování ve skleničkách je nejen praktické, ale díky vrstvení také velmi efektní.
Suroviny
Postup
Kávu uvařte a nechte zcela vychladnout, poté vmíchejte amaretto. Připravte si 6 dezertních sklenic (každá o objemu 125 ml).
Smetanu vyšlehejte ručním mixérem dotuha, odložte stranou.
Mascarpone míchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem na nízké otáčky, dokud se vše nespojí.
Poté stěrkou opatrně vmíchejte připravenou šlehačku.
Krémem naplňte cukrářský sáček s kulatou špičkou o průměru asi 1 cm.
Třetinu piškotů nalámejte na malé kousky a naplňte do skleniček. Zalijte 1-2 lžícemi kávové směsi. Pomocí sáčku na piškoty naneste tenkou vrstvu krému. Opakujte ještě dvakrát. Poslední bude vrstva krému.
Krém uhlaďte lžící. Pomocí sítka posypte povrch kakaem. Dejte alespoň na 30 minut do lednice. Těsně před podáváním posypte ještě jednou kakaem.
NĚCO NAVÍC
Aby mohli mlsat i děti, můžete pro ně směs kávy a amaretta jednoduše nahradit vychlazeným kakaem.
Zdroj: Maria Panzer / Einfach Backen