Banánový cheesecake

Banánový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (21)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus
sušenky 200 g
máslo 110 g
rozpuštěné, zchladlé
Náplň
banány 3 ks
krémový sýr 2 bal
tvaroh měkký 200 g
lze nahradit zakysanou smetanou
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
třtinový cukr 100 g
Na dokončení
čokoláda 150 g
kokosový olej 1 ČL
kakao
na poprášení, lze vynechat

Korpus

Sušenky rozmixujte na jemno a přilijte máslo, udělejte z toho těstíčko, které nahňácejte do formy. Formu si nejprve vyložte pečícím papírem - dejte pečící papír na dno formy, formu secvakněte a okraje formy pomažte máslem, na máslo pak nalepte pruhy pečícího papíru.

Náplň

Troubu si předehřejte na 180°C

Banány rozmačkejte vidličkou na hladkou kašičku nebo rozmixujte tyčákem. Prošlehejte dohromady Philadelphii a tvaroh (nebo zakysanku), přidejte kašičku z banánů a vanilkový extrakt. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny a poté obě hmoty spojte do hladkého krému.

Hotový krém nalijte na korpus a dejte péct cca na 1 hodinu. Během pečení se snažte troubu neotvírat, by se cheesecake nepropadl. Hotový cheesecake nechte vychladnout v pootevřené troubě.

Dokončení

Až budete mít dortík zchladlý, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu, přidejte 1 lžičku kokosového oleje, promíchejte a polijte čokoládou cheesecake. Dejte ztuhnout do ledničky.

Před servírováním poprašte dort kakaem a podávejte ozdobené čerstvými banány. Super je i přidat čerstvě ušlehanou šlehačku.

Dobrou chuť

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit