Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronovo-makový cheesecake s mandlovou drobenkou
Citronovo-makový cheesecake s mandlovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronovo-makový cheesecake s mandlovou drobenkou

3.8/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4989 kcal
Bílkoviny 358 g
Sacharidy 280 g
Tuky 265 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cheesecake do skleničky elegantně spojuje hedvábnou texturu s křupavými elementy, sladkou chuť s kyselou. Je plný protikladů a přitom dokonale vyvážený. O krémovost se stará sýr a šlehačka, křupavost do dezertu vnáší nemletý mák a drobenka s plátky mandlí.

NÁŠ TIP: JE DOBRÉ VĚDĚT - JAK PŘIPRAVIT LEMON CURD

 
Skryt pre seznam

Suroviny

Na mandlovou drobenku
vychlazené a nakrájené na kostičky
mandle plátky 100 g
Na citronovo-makový cheesecake
želatina 2 plátky
o pokojové teplotě
slazené, 1/2 konzervy nebo podle chuti
z 1–2 citronů či podle chuti
z 1 biocitronu, najemno nastrouhaná
40%, ušlehaná
mák celý 2 PL
Na dokončení
nabízí např. Marks & Spencer
čerstvé

Postup

1

Troubu vyhřejte na 160°C. Plech vyložte pečicím papírem. Z hladké a mandlové mouky, krupicového cukru a vychlazeného másla vypracujte prsty drobenku, promíchejte s plátky mandlí, nasypte na připravený plech a pečte dozlatova asi 15 minut. Nechte zcela vychladnout. 

2

Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. Krémový sýr vyšlehejte s kondenzovaným mlékem, citronovou šťávou a citronovou kůrou dohladka. Ochutnejte, a pokud se vám krém zdá málo sladký, přidejte více kondenzovaného mléka. Želatinu vyždímejte a opatrně rozpusťte v rendlíku. Přidejte lžíci připraveného krému, dobře rozmíchejte, vraťte zpět do mísy ke zbytku krému a důkladně vmíchejte. Stěrkou opatrně zapracujte ušlehanou smetanu a mák.

3

Na dno skleniček rozdělte mandlovou drobenku a na ni lžící naneste cheesecake. Ještě jednou zopakujte. Uložte alespoň na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte citronovým krémem a čerstvými malinami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...