0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronovo-makový cheesecake s mandlovou drobenkou

Citronovo-makový cheesecake s mandlovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronovo-makový cheesecake s mandlovou drobenkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4989 kcal
Bílkoviny 358 g
Sacharidy 280 g
Tuky 265 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cheesecake do skleničky elegantně spojuje hedvábnou texturu s křupavými elementy, sladkou chuť s kyselou. Je plný protikladů a přitom dokonale vyvážený. O krémovost se stará sýr a šlehačka, křupavost do dezertu vnáší nemletý mák a drobenka s plátky mandlí.

Suroviny

Na mandlovou drobenku
mouka pšeničná hladká 80 g
krupicový cukr 75 g
máslo 60 g
vychlazené a nakrájené na kostičky
mandle plátky 100 g
Na citronovo-makový cheesecake
želatina 2 plátky
o pokojové teplotě
slazené, 1/2 konzervy nebo podle chuti
citronová šťáva 60 ml
z 1–2 citronů či podle chuti
citronová kůra
z 1 biocitronu, najemno nastrouhaná
40%, ušlehaná
mák celý 2 PL
Na dokončení
citronový krém lemon curd 4 PL
nabízí např. Marks & Spencer
čerstvé

Postup

1

Troubu vyhřejte na 160°C. Plech vyložte pečicím papírem. Z hladké a mandlové mouky, krupicového cukru a vychlazeného másla vypracujte prsty drobenku, promíchejte s plátky mandlí, nasypte na připravený plech a pečte dozlatova asi 15 minut. Nechte zcela vychladnout. 

2

Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. Krémový sýr vyšlehejte s kondenzovaným mlékem, citronovou šťávou a citronovou kůrou dohladka. Ochutnejte, a pokud se vám krém zdá málo sladký, přidejte více kondenzovaného mléka. Želatinu vyždímejte a opatrně rozpusťte v rendlíku. Přidejte lžíci připraveného krému, dobře rozmíchejte, vraťte zpět do mísy ke zbytku krému a důkladně vmíchejte. Stěrkou opatrně zapracujte ušlehanou smetanu a mák.

3

Na dno skleniček rozdělte mandlovou drobenku a na ni lžící naneste cheesecake. Ještě jednou zopakujte. Uložte alespoň na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte citronovým krémem a čerstvými malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč