Tento dezert zvládnou i začátečníci a hrdě ho mohou podávat jako vlastní majstrštyk po slavnostním nedělním obědě. Nepečený malinový cheesecake připravíte během chvíle, ale nachystejte ho raději den předem, patřičný odpočinek přes noc mu jedině prospěje. Letní koláč z malin a čokolády – ideální recept na osvěžující dezert.
Suroviny
Postup
Sušenky rozmělněte prsty do větší mísy. Přidejte změklé máslo a rukama propracujte do kompaktní hmoty. Natlačte ji do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20 centimetrů.
Čokoládu nalámejte do misky a rozehřejte ji buď v mikrovlnce, nebo nad hrncem s vroucí vodou.
Smetanový sýr, smetanu a cukr utřete dohladka a jemně vmíchejte maliny. Pak do směsi rychle vlijte čokoládu a pár pohyby nože promíchejte.
Přelijte do dortové formy, povrch uhlaďte nožem a dejte na dvě hodiny vychladit do lednice.
Servírujte ozdobené čokoládovými hoblinami a malinami.