0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 98
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3360 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 267 g
Tuky 233 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento dezert zvládnou i začátečníci, ale s klidem ho můžete podávat i na nedělní oběd, když přijde tchyně.

Suroviny

sušenky 180 g
máslo 75 g
změklé
mléčná čokoláda 100 g
+ hoblinky na zdobení
krémový sýr 300 g
smetana ke šlehání 200 ml
krupicový cukr 75 g
maliny 150 g
+ na ozdobu

Postup

1

Sušenky rozmělněte prsty do větší mísy. Přidejte změklé máslo a rukama propracujte do kompaktní hmoty. Natlačte ji do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20 centimetrů.

2

Čokoládu nalámejte do misky a rozehřejte ji buď v mikrovlnce, nebo nad hrncem s vroucí vodou.

3

Smetanový sýr, smetanu a cukr utřete dohladka a jemně vmíchejte maliny. Pak do směsi rychle vlijte čokoládu a pár pohyby nože promíchejte.

4

Přelijte do dortové formy, povrch uhlaďte nožem a dejte na dvě hodiny vychladit do lednice.

Servírujte ozdobené čokoládovými hoblinami a malinami.

Související články

Naučte se dokonalý cheesecake!
  • ARCHIV / nepridavat nove

Naučte se dokonalý cheesecake!

Co: Kurz vaření Kdy: 17. 6. 2010 od 16.00 Kde: Ola Kala, Korunní 113, Praha 3 Za kolik: 3500 Kč Info: www.olakala.cz   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit