Tento dezert zvládnou i začátečníci, ale s klidem ho můžete podávat i po nedělním obědě, na který jste pozvali vaši tchýni. Nepečený malinový cheesecake připravíte během chvíle a pak už je počkat, až v lednici ztuhne. Letní koláč z malin a čokolády – ideální recept na osvěžující dezert.
Suroviny
Postup
Sušenky rozmělněte prsty do větší mísy. Přidejte změklé máslo a rukama propracujte do kompaktní hmoty. Natlačte ji do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20 centimetrů.
Čokoládu nalámejte do misky a rozehřejte ji buď v mikrovlnce, nebo nad hrncem s vroucí vodou.
Smetanový sýr, smetanu a cukr utřete dohladka a jemně vmíchejte maliny. Pak do směsi rychle vlijte čokoládu a pár pohyby nože promíchejte.
Přelijte do dortové formy, povrch uhlaďte nožem a dejte na dvě hodiny vychladit do lednice.
Servírujte ozdobené čokoládovými hoblinami a malinami.