Malinový cheesecake

Malinový cheesecake

3.8 / 5. Počet hodnocení: 83
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3360 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 267 g
Tuky 233 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento dezert zvládnou i začátečníci, ale s klidem ho můžete podávat i na nedělní oběd, když přijde tchyně.

Suroviny

sušenky 180 g
máslo 75 g
změklé
mléčná čokoláda 100 g
+ hoblinky na zdobení
krémový sýr 300 g
smetana ke šlehání 200 ml
krupicový cukr 75 g
maliny 150 g
+ na ozdobu

Postup

1

Sušenky rozmělněte prsty do větší mísy. Přidejte změklé máslo a rukama propracujte do kompaktní hmoty. Natlačte ji do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20 centimetrů.

2

Čokoládu nalámejte do misky a rozehřejte ji buď v mikrovlnce, nebo nad hrncem s vroucí vodou.

3

Smetanový sýr, smetanu a cukr utřete dohladka a jemně vmíchejte maliny. Pak do směsi rychle vlijte čokoládu a pár pohyby nože promíchejte.

4

Přelijte do dortové formy, povrch uhlaďte nožem a dejte na dvě hodiny vychladit do lednice.

Servírujte ozdobené čokoládovými hoblinami a malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit