




recept
s Philadelphia
Cheesecake
Lahodný cheesecake doplněný čerstvým ovocem, které zvýrazní jemnou chuť.
Ingredience
- 250 g sušenek (Bebe nebo máslové z Lidlu)
- 150 g změklého másla
- 300 g smetany ke šlehání 31%
- 250 g philadelphie
- 250 g tvarohu z vaničky
- 100 g moučkového cukru
- 10 g plátkové želatiny
- 1 celé vejce
- 2 žloutky
Sušenkový korpus
Krém
Příprava jídla
Připravíme si formu o průměru 24 cm.
Dno pečící formy vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme v mixéru na jemno. V misce smícháme rozmixované sušenky s máslem a přendáme je do formy. Vzniklé sušenkové těsto vytáhneme i na okraje formy a uhladíme. Formu dáme chladit do lednice.
Předehřejeme si troubu na 145°C horkovzduch. Do misky dáme studenou vodu a necháme nabobtnat plátkovou želatinu. Připravíme si velkou mísu, do které vložíme smetanu, tvaroh, philadelphii, cukr, vejce a žloutky. Vše spolu důkladně promícháme do hladkého krému. Slijeme vodu z nabobtnané želatiny a vložíme ji do mikrovlnky na pár vteřin, aby se rozpustila. Okamžitě zamícháme do krému, zde musíme pracovat rychle. Vlijeme na připravený sušenkový základ a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 145°C zhruba 45-50 minut. Hotový cheesecake se musí uprostřed "třást". Upečený cheesecake necháme zchladnout v pokojové teplotě. Zchladlý cheesecake dáme přes noc vychladit do lednice.
Druhý den vyndáme vychlazený cheesecake z formy a přendáme na servírovací tác. Nakrájíme a doplníme čerstvým ovocem
Přidat komentář