Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bezlepková roláda s banánem

Bezlepková roláda s banánem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné

Suroviny

vejce 5 ks
kakao 2 PL
moučkový cukr 50 g
lískooříšková pomazánka s kakaem 2 ks
banány 2 ks

Oddělíme si žloutky s bílky. 
Žloutky s cukrem a kakaem vyšleháme do hnědé pěny.
K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.
Ten pomalu a zlehka přimícháváme k čokoládově hnědé pěně. 

Na plech rozprostřeme pečící papír a potřeme ho zlehka máslem. Těsto vlijeme na papír a pečeme v předehřáté troubě 8 minut na 180 stupňů. 

Poté vyndáme, přeložíme přes utěrku a zbavíme ihned pečícího papíru. Poté potřeme Šmakoun krémem, na kraj položíme oloupané banány a srolujeme.

Roládu necháme 2 hodiny chladit.

 

 

Autor: medovaka

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit