0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zasněžená jablka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1272 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 163 g
Tuky 55 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychle hotové a famózní. Zasněžená jablka jsou přesně tím receptem, který se udělá ‚sám‘, a přitom ohromí.

Suroviny

velká
máslo 40 g
+ na vymazání
třtinový cukr 140 g
koření 1 ČL
"Voňavé pečení s vanilkou" viz Něco navíc
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
vanilkový extrakt ¼ ČL

1 Troubu rozpalte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakonec nakrájejte na dvoucentimetrové kostičky. Vhoďte je do rendlíku, přidejte máslo a asi lžíci cukru. Vařte na mírném ohni 10–15 minut, dokud nejsou jablka úplně měkká a nezačínají se rozpadat. Občas zamíchejte, aby se jablka nepřipalovala. Sejměte z ohně a nechte pět minut zchladnout. Vmíchejte koření.

2 Bílky prošlehejte v míse na pevný sníh, postupně k nim zašlehejte zbylý cukr a vanilkový extrakt.

3 Žloutky vmíchejte do rendlíku k jablkům. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek (každá o objemu cca 100 ml). Navrch naneste sníh a pečte 10–15 minut, až začnou bílky zlátnout. Servírujte teplé.

NĚCO NAVÍC
Kořenicí směs Voňavé pečení s vanilkou seženete přes internetový obchod www.koreni.cz. Je to směs pomerančové a citronové kůry, vanilky, kardamomu, skořice a cukru. Hodí se do čajového pečiva, do krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč