Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zasněžená jablka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1272 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 163 g
Tuky 55 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychle hotové a famózní. Zasněžená jablka jsou přesně tím receptem, který se udělá ‚sám‘, a přitom ohromí.

Související recepty

Suroviny

velká
+ na vymazání
třtinový cukr 140 g
koření 1 ČL
"Voňavé pečení s vanilkou" viz Něco navíc
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
vanilkový extrakt ¼ ČL

Postup

1

Troubu rozpalte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakonec nakrájejte na dvoucentimetrové kostičky. Vhoďte je do rendlíku, přidejte máslo a asi lžíci cukru. Vařte na mírném ohni 10–15 minut, dokud nejsou jablka úplně měkká a nezačínají se rozpadat. Občas zamíchejte, aby se jablka nepřipalovala. Sejměte z ohně a nechte pět minut zchladnout. Vmíchejte koření.

2

Bílky prošlehejte v míse na pevný sníh, postupně k nim zašlehejte zbylý cukr a vanilkový extrakt.

3

Žloutky vmíchejte do rendlíku k jablkům. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek (každá o objemu cca 100 ml). Navrch naneste sníh a pečte 10–15 minut, až začnou bílky zlátnout. Servírujte teplé.

NĚCO NAVÍC
Kořenicí směs Voňavé pečení s vanilkou seženete přes internetový obchod www.koreni.cz. Je to směs pomerančové a citronové kůry, vanilky, kardamomu, skořice a cukru. Hodí se do čajového pečiva, do krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín