Rychle hotové a famózní. Zasněžená jablka jsou přesně tím receptem, který se udělá ‚sám‘, a přitom ohromí.
Postup
Troubu rozpalte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakonec nakrájejte na dvoucentimetrové kostičky. Vhoďte je do rendlíku, přidejte máslo a asi lžíci cukru. Vařte na mírném ohni 10–15 minut, dokud nejsou jablka úplně měkká a nezačínají se rozpadat. Občas zamíchejte, aby se jablka nepřipalovala. Sejměte z ohně a nechte pět minut zchladnout. Vmíchejte koření.
Bílky prošlehejte v míse na pevný sníh, postupně k nim zašlehejte zbylý cukr a vanilkový extrakt.
Žloutky vmíchejte do rendlíku k jablkům. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek (každá o objemu cca 100 ml). Navrch naneste sníh a pečte 10–15 minut, až začnou bílky zlátnout. Servírujte teplé.
NĚCO NAVÍC
Kořenicí směs Voňavé pečení s vanilkou seženete přes internetový obchod www.koreni.cz. Je to směs pomerančové a citronové kůry, vanilky, kardamomu, skořice a cukru. Hodí se do čajového pečiva, do krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vášeň pro jablka: 20 receptů pro milovníky jablek(20 receptů )
- Pod sněhovou peřinou: 24 receptů z vaječného bílku(24 receptů )