0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zasněžená jablka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1272 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 163 g
Tuky 55 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychle hotové a famózní. Zasněžená jablka jsou přesně tím receptem, který se udělá ‚sám‘, a přitom ohromí.

Suroviny

jablko 2 ks
velká
máslo 40 g
+ na vymazání
třtinový cukr 140 g
koření 1 ČL
"Voňavé pečení s vanilkou" viz Něco navíc
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
vanilkový extrakt 0.25 ČL

1 Troubu rozpalte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakonec nakrájejte na dvoucentimetrové kostičky. Vhoďte je do rendlíku, přidejte máslo a asi lžíci cukru. Vařte na mírném ohni 10–15 minut, dokud nejsou jablka úplně měkká a nezačínají se rozpadat. Občas zamíchejte, aby se jablka nepřipalovala. Sejměte z ohně a nechte pět minut zchladnout. Vmíchejte koření.

2 Bílky prošlehejte v míse na pevný sníh, postupně k nim zašlehejte zbylý cukr a vanilkový extrakt.

3 Žloutky vmíchejte do rendlíku k jablkům. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek (každá o objemu cca 100 ml). Navrch naneste sníh a pečte 10–15 minut, až začnou bílky zlátnout. Servírujte teplé.

NĚCO NAVÍC
Kořenicí směs Voňavé pečení s vanilkou seženete přes internetový obchod www.koreni.cz. Je to směs pomerančové a citronové kůry, vanilky, kardamomu, skořice a cukru. Hodí se do čajového pečiva, do krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit