Zasněžená jablka

Zasněžená jablka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (22)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1272 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 163 g
Tuky 55 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychle hotové a famózní. Zasněžená jablka jsou přesně tím receptem, který se udělá ‚sám‘, a přitom ohromí.

Suroviny

jablka 2 ks
velké
máslo 40 g
máslo
na vymzání formy
třtinový cukr 140 g
1 ČL
koření Voňavé pečení s vanilkou
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
vanilkový extrakt 0.25 ČL

1 Troubu rozpalte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakonec nakrájejte na dvoucentimetrové kostičky. Vhoďte je do rendlíku, přidejte máslo a asi lžíci cukru. Vařte na mírném ohni 10–15 minut, dokud nejsou jablka úplně měkká a nezačínají se rozpadat. Občas zamíchejte, aby se jablka nepřipalovala. Sejměte z ohně a nechte pět minut zchladnout. Vmíchejte koření.

2 Bílky prošlehejte v míse na pevný sníh, postupně k nim zašlehejte zbylý cukr a vanilkový extrakt.

3 Žloutky vmíchejte do rendlíku k jablkům. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek (každá o objemu cca 100 ml). Navrch naneste sníh a pečte 10–15 minut, až začnou bílky zlátnout. Servírujte teplé.

NĚCO NAVÍC
Kořenicí směs Voňavé pečení s vanilkou seženete přes internetový obchod www.koreni.cz. Je to směs pomerančové a citronové kůry, vanilky, kardamomu, skořice a cukru. Hodí se do čajového pečiva, do krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků.

 

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit