0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

3.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3397 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 167 g
Tuky 256 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Traduje se, že obyvatelé Británie a Francie si nemohou přijít na jméno... To však neplatí u tohoto dezertu - britský trifle si s francouzskými profiterolkami rozumí báječně!

Suroviny

30 ks
profiterolky hotové, např. mražené
smetana ke šlehání 300 ml
Na ovoce
likér 70 ml
broskvový nebo cointreau
broskvový džem 3 PL
nebo meruňkový
brusinky 50 g
sušené, propláchnuté
broskve 150 g
kompotované
šťáva z kompotu 2 PL
Na krém
ricotta 450 g
smetana ke šlehání 170 ml
krupicový cukr 3 PL
citronová kůra 1 PL
likér 2 PL
broskvový nebo cointreau
sůl špetka
tmavá čokoláda 100 g

1 Na ovoce: do menšího hrnce nalijte likér a zahřejte ho. Pak vmíchejte džem a šťávu z broskví, přidejte brusinky a broskve a nechte alespoň hodinu macerovat (raději ale déle; lze to udělat až 3 dny předem).

2 Na krém: vyšlehejte všechny ingredience kromě čokolády do nadýchaného krému. Čokoládu nasekejte najemno a přimíchejte do krému.

3 Smetanu (300ml) ušlehejte dotuha.

4 Do mísy střídavě vrstvěte krém, ovoce i se šťávou a profiterolky. Zakončete ušlehanou šlehačkou a několika profiterolkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit