Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3085 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 137 g
Tuky 256 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Traduje se, že obyvatelé Británie a Francie si nemohou přijít na jméno... To však neplatí u tohoto dezertu - britský trifle si s francouzskými profiterolkami rozumí báječně!

Suroviny

30 ks
profiterolky hotové
smetana ke šlehání 300 ml
Na ovoce
70 ml
cointreau nebo broskvový likér
3 PL
meruňkový nebo pomerančový džem
brusinky 50 g
sušené, propláchnuté
broskve 150 g
kompotované
šťáva z kompotu 2 PL
Na krém
ricotta 450 g
smetana ke šlehání 170 ml
krupicový cukr 3 PL
citronová kůra 1 PL
2 PL
cointreau či broskvový ikér
sůl špetka
tmavá čokoláda 100 g

1 Na ovoce: do menšího hrnce nalijte likér a zahřejte ho. Pak vmíchejte džem a šťávu z broskví, přidejte brusinky a broskve a nechte alespoň hodinu macerovat (raději ale déle; lze to udělat až 3 dny předem).

2 Na krém: vyšlehejte všechny ingredience kromě čokolády do nadýchaného krému. Čokoládu nasekejte najemno a přimíchejte do krému.

3 Smetanu (300ml) ušlehejte dotuha.

4 Do mísy střídavě vrstvěte krém, ovoce i se šťávou a profiterolky. Zakončete ušlehanou šlehačkou a několika profiterolkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit