Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3085 kcal
Bílkoviny 68 g
Cukr 137 g
Tuky 256 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Traduje se, že obyvatelé Británie a Francie si nemohou přijít na jméno... To však neplatí u tohoto dezertu - britský trifle si s francouzskými profiterolkami rozumí báječně!

Suroviny

30 ks
profiterolky hotové
smetana ke šlehání 300 ml
Na ovoce
70 ml
cointreau nebo broskvový likér
3 PL
meruňkový nebo pomerančový džem
brusinky 50 g
sušené, propláchnuté
broskve 150 g
kompotované
šťáva z kompotu 2 PL
Na krém
ricotta 450 g
smetana ke šlehání 170 ml
krupicový cukr 3 PL
citronová kůra 1 PL
2 PL
cointreau či broskvový ikér
sůl špetka
tmavá čokoláda 100 g

1 Na ovoce: do menšího hrnce nalijte likér a zahřejte ho. Pak vmíchejte džem a šťávu z broskví, přidejte brusinky a broskve a nechte alespoň hodinu macerovat (raději ale déle; lze to udělat až 3 dny předem).

2 Na krém: vyšlehejte všechny ingredience kromě čokolády do nadýchaného krému. Čokoládu nasekejte najemno a přimíchejte do krému.

3 Smetanu (300ml) ušlehejte dotuha.

4 Do mísy střídavě vrstvěte krém, ovoce i se šťávou a profiterolky. Zakončete ušlehanou šlehačkou a několika profiterolkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit