Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3085 kcal
Bílkoviny 68 g
Cukr 137 g
Tuky 256 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Traduje se, že obyvatelé Británie a Francie si nemohou přijít na jméno... To však neplatí u tohoto dezertu - britský trifle si s francouzskými profiterolkami rozumí báječně!

Suroviny

30 ks
profiterolky hotové
smetana ke šlehání 300 ml
Na ovoce
70 ml
cointreau nebo broskvový likér
3 PL
meruňkový nebo pomerančový džem
brusinky 50 g
sušené, propláchnuté
broskve 150 g
kompotované
šťáva z kompotu 2 PL
Na krém
ricotta 450 g
smetana ke šlehání 170 ml
krupicový cukr 3 PL
citronová kůra 1 PL
2 PL
cointreau či broskvový ikér
sůl špetka
tmavá čokoláda 100 g

1 Na ovoce: do menšího hrnce nalijte likér a zahřejte ho. Pak vmíchejte džem a šťávu z broskví, přidejte brusinky a broskve a nechte alespoň hodinu macerovat (raději ale déle; lze to udělat až 3 dny předem).

2 Na krém: vyšlehejte všechny ingredience kromě čokolády do nadýchaného krému. Čokoládu nasekejte najemno a přimíchejte do krému.

3 Smetanu (300ml) ušlehejte dotuha.

4 Do mísy střídavě vrstvěte krém, ovoce i se šťávou a profiterolky. Zakončete ušlehanou šlehačkou a několika profiterolkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit