Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

3.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3397 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 167 g
Tuky 256 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Traduje se, že obyvatelé Británie a Francie si nemohou přijít na jméno... To však neplatí u tohoto dezertu - britský trifle si s francouzskými profiterolkami rozumí báječně!

Suroviny

30 ks
profiterolky hotové, např. mražené
Na ovoce
likér 70 ml
broskvový nebo cointreau
broskvový džem 3 PL
nebo meruňkový
sušené, propláchnuté
broskve 150 g
kompotované
šťáva z kompotu 2 PL
Na krém
ricotta 450 g
broskvový nebo cointreau
sůl špetka
tmavá čokoláda 100 g

Postup

1

Na ovoce: do menšího hrnce nalijte likér a zahřejte ho. Pak vmíchejte džem a šťávu z broskví, přidejte brusinky a broskve a nechte alespoň hodinu macerovat (raději ale déle; lze to udělat až 3 dny předem).

2

Na krém: vyšlehejte všechny ingredience kromě čokolády do nadýchaného krému. Čokoládu nasekejte najemno a přimíchejte do krému.

3

Smetanu (300ml) ušlehejte dotuha.

4

Do mísy střídavě vrstvěte krém, ovoce i se šťávou a profiterolky. Zakončete ušlehanou šlehačkou a několika profiterolkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...