Traduje se, že obyvatelé Británie a Francie si nemohou přijít na jméno... To však neplatí u tohoto dezertu - britský trifle si s francouzskými profiterolkami rozumí báječně!
Suroviny
30
ks
profiterolky hotové, např. mražené
smetana ke šlehání
300
ml
Na ovoce
likér
70
ml
broskvový nebo cointreau
broskvový džem
3
PL
nebo meruňkový
brusinky
50
g
sušené, propláchnuté
broskve
150
g
kompotované
šťáva z kompotu
2
PL
Na krém
ricotta
450
g
smetana ke šlehání
170
ml
krupicový cukr
3
PL
citronová kůra
1
PL
likér
2
PL
broskvový nebo cointreau
sůl
špetka
tmavá čokoláda
100
g
Postup
1
Na ovoce: do menšího hrnce nalijte likér a zahřejte ho. Pak vmíchejte džem a šťávu z broskví, přidejte brusinky a broskve a nechte alespoň hodinu macerovat (raději ale déle; lze to udělat až 3 dny předem).
2
Na krém: vyšlehejte všechny ingredience kromě čokolády do nadýchaného krému. Čokoládu nasekejte najemno a přimíchejte do krému.
3
Smetanu (300ml) ušlehejte dotuha.
4
Do mísy střídavě vrstvěte krém, ovoce i se šťávou a profiterolky. Zakončete ušlehanou šlehačkou a několika profiterolkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22x božský trifle: Skvělé dezerty do poháru, které připravíte raz dva(22 receptů )
- Broskve a nektarinky: 32 skvělých receptů, které vám osladí život(32 receptů )
- Opilé dezerty, které vám učarují: 26 skvělých receptů s alkoholem(26 receptů )
- 8krát nebeský trifle aneb Jak na nejlepší pohár(8 receptů )
- Odpalované těsto napříč Evropou: Pochutnejte si na českých či francouzských věnečcích, španělských churros nebo ovocných knedlících(30 receptů )