Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pusinky se slaným karamelem
Pusinky se slaným karamelem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Pusinky se slaným karamelem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do dvou hodin Snadné Na 8 velkých kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3359 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 506 g
Tuky 105 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sněhové pusinky jsou křehké a sladké, ale samy o sobě trochu nezajímavé. Dodejte jim šmrnc slaným karamelem a křupavými arašídy. 

Suroviny

ohřátá
sůl vločková ¼ ČL
fleur de sel
nesolené
Na pusinky
sůl 1 špetka
škrob 1 PL
kukuřičný

Postup

1

Do hrnce s vyššími okraji vsypte cukr, zalijte 125 ml vody a vařte na prudkém ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak oheň ztlumte a nechte vodu zcela odpařit, cukr postupně změní barvu na jantarovou. Nemíchejte, občas opatrně zakružte hrncem. Jakmile je cukr zlatohnědý, vlijte naráz smetanu (pozor, bude to prskat), po přidání smetany se v karamelu mohou utvořit hrudky. Ztlumte oheň, vařte a míchejte. Jakmile hrudky rozvaříte, přidejte máslo a ještě pár minut zvolna vařte, až směs zhoustne. Vmíchejte sůl a arašídy, odstavte a nechte zchladnout.

2

Troubu předehřejte na 100°C s horkovzduchem. Plech vyložte pečicím papírem. Bílky se solí šlehejte 2–3 minuty na nízké otáčky. Jak začnou být napěněné, postupně přidávejte rychlost a cukr. Do tuhého sněhu prosejte škrob a zlehka vmíchejte osmičkovým pohybem. Přidejte 2–3 lžíce slaného karamelu a ledabyle ho zapracujte do sněhu (nemusí být stejnoměrně rozptýlený). Ze sněhu dělejte lžící na plech 8 kopečků a pečte v mírně pootevřené troubě (aby mohla unikat vlhkost) cca 1 hodinu. Podávejte podle chuti pokapané slaným karamelem.

Fotografie převzata z Image Professionals.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...