Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráky od Rýna
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramboráky od Rýna

4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1278 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 208 g
Tuky 22 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte nasladko nebo jako přílohu k masu.

Související recepty

Suroviny

velké, moučné
oloupaná
vejce 2 ks
menší
sůl
tuk
na potírání, lze vynechat
lze nahradit brusinkovým kompotem
k podávání, lze vynechat

Postup

1

Troubu zahřejte na 175 °C. Brambory oloupejte a důkladně umyjte studenou vodou, osušte kuchyňským papírem nebo utěrkou. Nastrouhejte je najemno do mísy a k nim přistrouhejte cibuli. Promíchejte a do směsi důkladně zapracujte vejce. Lehce osolte a ještě jednou pořádně promíchejte.

2

Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pak na ně po lžičce až lžíci dávejte těsto (nabírejte co nejméně tekutiny) a vytvarujte placičku. Pečte je v zahřáté troubě z každé strany cca 25 minut do zlatavo-hněda a křupava. Máte-li chuť, při obracení bramboráky z obou stran potřete tukem. Podávejte nasladko nebo jako přílohu k masu, dobře ladí s paprikou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...