0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 263
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1623 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 266 g
Tuky 27 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramboráky jsou zázrak doslova z ničeho. Stačí vám prosté struhadlo nebo robot, trocha cviku a slibujeme, že budete za hvězdu.

Suroviny

brambory 1 kg
moučné, oloupané
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 4 PL
česnek 4 stroužky
utřené
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 3 hrst
nebo čerstvá
sádlo
nebo olej na smažení

Postup

1

Brambory pořádně osušte a nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a osušte je pevným kuchyňským papírem nebo vymačkejte v utěrce. Pak je v míse s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a rozemnutou majoránkou zpracujte na těsto.

Suroviny na bramborák

2

Na široké pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě).

Pak do pánve po lžíci až dvou dávejte těsto a spodkem lžíce z něj tvarujte co nejtenčí placku. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat. Opečte je z obou stran dozlatova. Pokud máte jen malou pánev, připravujte na ní pouze jeden bramborák.

Těsto na bramborák

3

Jestliže bramboráky připravujete na větším množství tuku, přebytečnou mastnotu z nich odsajte kuchyňským papírem.

Hotové bramboráky

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit