Bramboráky jsou zázrak doslova z ničeho. Stačí vám prosté struhadlo nebo robot, trocha cviku a slibujeme, že budete za hvězdu.
Postup
1
Oloupané brambory osušte a nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a osušte je pevným kuchyňským papírem nebo vymačkejte v utěrce. Pak je v míse s vejcem, moukou, prolisovanám česnekem, solí, pepřem a rozemnutou majoránkou zpracujte na těsto.
2
Na široké pánvi na středním plameni zahřejte tuk.
Pak do pánve po lžíci až dvou dávejte těsto a spodkem lžíce z něj tvarujte co nejtenčí placku. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat. Opečte je z obou stran dozlatova. Pokud máte jen malou pánev, připravujte na ní pouze jeden bramborák.
3
Jestliže bramboráky připravujete na větším množství tuku, přebytečnou mastnotu z nich odsajte kuchyňským papírem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů )