0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 271
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1623 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 266 g
Tuky 27 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramboráky jsou zázrak doslova z ničeho. Stačí vám prosté struhadlo nebo robot, trocha cviku a slibujeme, že budete za hvězdu.

Suroviny

brambory 1 kg
moučné, oloupané
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 4 PL
česnek 4 stroužky
utřené
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 3 hrst
nebo čerstvá
sádlo
nebo olej na smažení

Postup

1

Brambory pořádně osušte a nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a osušte je pevným kuchyňským papírem nebo vymačkejte v utěrce. Pak je v míse s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a rozemnutou majoránkou zpracujte na těsto.

Suroviny na bramborák

2

Na široké pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě).

Pak do pánve po lžíci až dvou dávejte těsto a spodkem lžíce z něj tvarujte co nejtenčí placku. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat. Opečte je z obou stran dozlatova. Pokud máte jen malou pánev, připravujte na ní pouze jeden bramborák.

Těsto na bramborák

3

Jestliže bramboráky připravujete na větším množství tuku, přebytečnou mastnotu z nich odsajte kuchyňským papírem.

Hotové bramboráky

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč