0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové drobce

Bramborové drobce

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2107 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 418 g
Tuky 18 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dozlatova opečená příloha

Suroviny

brambory 1 kg
lojovité, varný typ A
krupice 300 g
lze nahradit hrubou moukou
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek
vepřové sádlo 1 PL

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Slijte, horké brambory oloupejte a nahrubo nastrouhejte nebo promačkejte šťouchadlem. Okořeňte, osolte a ještě za tepla vypracujte s krupicí do konzistence drobenky. Směs rozložte na plech a krátce, asi 5 minut, zapečte v troubě při 180 °C. Před podáváním drobce ještě opečte na vepřovém sádle na pánvi dozlatova.

NĚCO NAVÍC

  • Na drobce z krupice musejí být brambory horké, aby se krupice spařila. Z hrubé mouky lze zpracovat i studené brambory. Množství mouky či krupice se řídí kvalitou brambor, přisypávejte ji proto postupně. 
  • Drobce podávejte s vepřovou pečínkou. Foto je pouze ilustrační. 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit