Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové drobce

Dozlatova opečená příloha

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT5M
Pečení 0:05
Česká

Ingredience

    • 1 kg lojovitých brambor, varný typ A 
    • 300 g hrubé krupice (nebo hrubé mouky) 
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • muškátový oříšek
    • 1 lžíce vepřového sádla 

Příprava jídla

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Slijte, horké brambory oloupejte a nahrubo nastrouhejte nebo promačkejte šťouchadlem. Okořeňte, osolte a ještě za tepla vypracujte s krupicí do konzistence drobenky. Směs rozložte na plech a krátce, asi 5 minut, zapečte v troubě při 180 °C. Před podáváním drobce ještě opečte na vepřovém sádle na pánvi dozlatova.

NĚCO NAVÍC

  • Na drobce z krupice musejí být brambory horké, aby se krupice spařila. Z hrubé mouky lze zpracovat i studené brambory. Množství mouky či krupice se řídí kvalitou brambor, přisypávejte ji proto postupně. 
  • Drobce podávejte s vepřovou pečínkou. Foto je pouze ilustrační. 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Makové řezy s letními jablky a rybízem

Celerový krém s hříbky

Vepřová pečínka s liškami

Pečený květák se slaninou

Nedělní oběd v českém duchu

Přidat komentář