Bramborové drobce

Bramborové drobce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2107 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 418 g
Tuky 18 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dozlatova opečená příloha

Související recepty

Suroviny

brambory 1 kg
lojovité, varný typ A
krupice 300 g
lze nahradit hrubou moukou
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek
vepřové sádlo 1 PL

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Slijte, horké brambory oloupejte a nahrubo nastrouhejte nebo promačkejte šťouchadlem. Okořeňte, osolte a ještě za tepla vypracujte s krupicí do konzistence drobenky. Směs rozložte na plech a krátce, asi 5 minut, zapečte v troubě při 180 °C. Před podáváním drobce ještě opečte na vepřovém sádle na pánvi dozlatova.

NĚCO NAVÍC

  • Na drobce z krupice musejí být brambory horké, aby se krupice spařila. Z hrubé mouky lze zpracovat i studené brambory. Množství mouky či krupice se řídí kvalitou brambor, přisypávejte ji proto postupně. 
  • Drobce podávejte s vepřovou pečínkou. Foto je pouze ilustrační. 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit