S láskou k vaření
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180 °C. Vepřové karé osolte a opepřete a sůl i pepř vetřete pořádně do masa.
Nechte nejméně hodinu odležet a pak maso opečte ze všech stran na olivovém oleji v pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku.
Maso vyjměte a celý kus potřete houbovým prachem.
Do pánve či pekáče přidejte celé neoloupané stroužky česneku a část bylinek. Vraťte zpět maso a přesuňte do trouby.
Pečte zhruba 45 minut, aby maso zůstalo ve středu růžové a šťavnaté. Je-li třeba, podlijte ho během pečení trochou vody či vývarem a přelévejte vypečenou šťávou.
Měkkou pečeni vyjměte z výpeku a uchovejte v teple, než dokončíte šťávu. Výpek zastříkněte sherry, po chvíli přilijte vývar a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
Mezitím orestujte na polovině lžíce másla lišky společně s bílou částí cibulek. Šťávu přeceďte, vmíchejte do ní studené zbylé máslo a vložte opečené lišky s cibulkami. Maso nakrájejte na plátky a podávejte se šťávou, pečeným květákem a bramborovými drobci.