0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečínka s liškami

Vepřová pečínka s liškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová pečínka s liškami

3.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2837 kcal
Bílkoviny 221 g
Sacharidy 84 g
Tuky 174 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S láskou k vaření

Suroviny

vepřové maso 1 kg
vepřové karé pečeně bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
sušené houby 1.5 hrst
rozemleté na prach, (celkem asi 1 a 1/2 lžíce)
tymián 3 snítky
rozmarýn 1 snítka
česnek 4 stroužky
vývar hovězí 375 ml
sherry 125 ml
lišky 500 g
jarní cibulka 1 svazek
bílá část
máslo 1.5 PL

1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Vepřové karé osolte a opepřete a sůl i pepř vetřete pořádně do masa. Nechte nejméně hodinu odležet a pak maso opečte ze všech stran na olivovém oleji v pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku. Maso vyjměte a celý kus potřete houbovým prachem. Do pánve či pekáče přidejte celé neoloupané stroužky česneku a část bylinek. Vraťte zpět maso a přesuňte do trouby. Pečte zhruba 45 minut, aby maso zůstalo ve středu růžové a šťavnaté. Je-li třeba, podlijte ho během pečení trochou vody či vývarem a přelévejte vypečenou šťávou.

2 Měkkou pečeni vyjměte z výpeku a uchovejte v teple, než dokončíte šťávu. Výpek zastříkněte sherry, po chvíli přilijte vývar a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Mezitím orestujte na polovině lžíce másla lišky společně s bílou částí cibulek. Šťávu přeceďte, vmíchejte do ní studené zbylé máslo a vložte opečené lišky s cibulkami. Maso nakrájejte na plátky a podávejte se šťávou, pečeným květákem a bramborovými drobci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit