Pečený květák se slaninou

Pečený květák se slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 90 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní příloha

Související recepty

Suroviny

květák 300 g
rozebraný na růžičky
sůl
citronová štáva
z jednoho citronu
kajenský pepř
150 g
prorostlá slanina na proužky

V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a ochuťte citronovou šťávou. Vsypte růžičky květáku a po necelé minutě je slijte a nechte okapat. Květák rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osolte, poprašte kajenským pepřem a posypte proužky slaniny. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut, aby se slanina vypekla a květák zezlátl. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit