Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 40
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 90 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní příloha

Související recepty

Suroviny

rozebraný na růžičky
sůl
z jednoho citronu
kajenský pepř
150 g
prorostlá slanina na proužky

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a ochuťte citronovou šťávou.

2

Vsypte růžičky květáku a po necelé minutě je slijte a nechte okapat.

3

Květák rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osolte, poprašte kajenským pepřem a posypte proužky slaniny. 

4

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut, aby se slanina vypekla a květák zezlátl.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...