Vegetariánská a bylinkami doslova napěchovaná pečená brambora. Naprosto úžasná jako samostatné jídlo, ale stejně tak můžete plněnou pečenou bramboru podávat formou přílohy k pečenému masu. Fantasticky jednoduchý a chutný recept!
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Seřízněte asi půl centimetru z vršku 1 palice česneku, aby se odkryly stroužky. Položte ji na kus alobalu, zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, zabalte a dejte na plech. Pečte zhruba 45 minut, aby stroužky změkly.
Česnek vyndejte z trouby, rozbalte a nechte 20 minut chladnout, olej uschovejte. Pak ze stroužků vyjměte obsah, rozmačkejte vidličkou a jemně smíchejte s olejem, nasekanou petrželkou, lístky bazalky, zakysanou smetanou, solí a pepřem.
Hotovou směs rozdělte na 4 pečené bramboy a na závěr ozdobte trochou petrželky či bazalky.