0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1214 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 111 g
Tuky 52 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánská a bylinkami doslova napěchovaná pečená brambora.

Suroviny

česnek 1
palička
olivový olej 2 PL
petrželka 2 hrsti
nasekaná, zelená + na ozdobu
bazalka 8
nasekaných lístků+ na ozdobu
sůl
pepř
čerstvě mletý
pečené

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Seřízněte asi půl centimetru z vršku 1 palice česneku, aby se odkryly stroužky. Položte ji na kus alobalu, zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, zabalte a dejte na plech. Pečte zhruba 45 minut, aby stroužky změkly.

2

Česnek vyndejte z trouby, rozbalte a nechte 20 minut chladnout, olej uschovejte. Pak ze stroužků vyjměte obsah, rozmačkejte vidličkou a jemně smíchejte s olejem, nasekanou petrželkou, lístky bazalky, zakysanou smetanou, solí a pepřem.

3

Hotovou směs rozdělte na 4 pečené bramboy a na závěr ozdobte trochou petrželky či bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...