Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami
Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do dvou hodin Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 971 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 99 g
Tuky 52 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánská a bylinkami doslova napěchovaná pečená brambora. Naprosto úžasná jako samostatné jídlo, ale stejně tak můžete plněnou pečenou bramboru podávat formou přílohy k pečenému masu. Fantasticky jednoduchý a chutný recept!

Související recepty

Suroviny

česnek 1 palice
olivový olej 2 PL
petrželka 2 hrsti
nasekaná, zelená + na ozdobu
bazalka 8 lístků
nasekaných + na ozdobu
sůl
pepř
čerstvě mletý
pečené

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Seřízněte asi půl centimetru z vršku 1 palice česneku, aby se odkryly stroužky. Položte ji na kus alobalu, zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, zabalte a dejte na plech. Pečte zhruba 45 minut, aby stroužky změkly.

2

Česnek vyndejte z trouby, rozbalte a nechte 20 minut chladnout, olej uschovejte. Pak ze stroužků vyjměte obsah, rozmačkejte vidličkou a jemně smíchejte s olejem, nasekanou petrželkou, lístky bazalky, zakysanou smetanou, solí a pepřem.

3

Hotovou směs rozdělte na 4 pečené bramboy a na závěr ozdobte trochou petrželky či bazalky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín