0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1214 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 111 g
Tuky 52 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánská a bylinkami doslova napěchovaná pečená brambora.

Suroviny

česnek 1
palička
olivový olej 2 PL
petrželka 2 hrsti
nasekaná, zelená + na ozdobu
bazalka 8
nasekaných lístků+ na ozdobu
zakysaná smetana 160 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 4 ks
pečené

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Seřízněte asi půl centimetru z vršku 1 palice česneku, aby se odkryly stroužky. Položte ji na kus alobalu, zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, zabalte a dejte na plech. Pečte zhruba 45 minut, aby stroužky změkly.

2

Česnek vyndejte z trouby, rozbalte a nechte 20 minut chladnout, olej uschovejte. Pak ze stroužků vyjměte obsah, rozmačkejte vidličkou a jemně smíchejte s olejem, nasekanou petrželkou, lístky bazalky, zakysanou smetanou, solí a pepřem.

3

Hotovou směs rozdělte na 4 pečené bramboy a na závěr ozdobte trochou petrželky či bazalky.

Související články

Bramborové speciality, které musíte zkusit
  • Tipy a triky

Bramborové speciality, které musíte zkusit

Pusťte je na jeviště, a budou se dít věci! I když tu vystupují už pět set let, nezevšedněly a stále dovedou příjemně překvapovat. Máme pro vás recepty na krajové speciality z brambor, které vás dostanou!...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit