0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1214 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 111 g
Tuky 52 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánská a bylinkami doslova napěchovaná pečená brambora.

Suroviny

česnek 1
palička
olivový olej 2 PL
petrželka 2 hrsti
nasekaná, zelená + na ozdobu
bazalka 8
nasekaných lístků+ na ozdobu
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 4 ks
pečené

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Seřízněte asi půl centimetru z vršku 1 palice česneku, aby se odkryly stroužky. Položte ji na kus alobalu, zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, zabalte a dejte na plech. Pečte zhruba 45 minut, aby stroužky změkly.

2

Česnek vyndejte z trouby, rozbalte a nechte 20 minut chladnout, olej uschovejte. Pak ze stroužků vyjměte obsah, rozmačkejte vidličkou a jemně smíchejte s olejem, nasekanou petrželkou, lístky bazalky, zakysanou smetanou, solí a pepřem.

3

Hotovou směs rozdělte na 4 pečené bramboy a na závěr ozdobte trochou petrželky či bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč