Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1214 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 111 g
Tuky 52 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánská a bylinkami doslova napěchovaná pečená brambora.

Suroviny

česnek 1
olivový olej 2 PL
petrželka 2 hrsti
nasekaná, zelená
bazalka 8 ks
nasekané lístky
zakysaná smetana 160 ml
sůl
pepř
brambory 4 ks
pečené
petrželka
bazalka

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Seřízněte asi půl centimetru z vršku 1 palice česneku, aby se odkryly stroužky. Dejte ji na kus alobalu, zakapejte 2 lžícemi olivového oleje a zabalte. Dejte na plech. Pečte zhruba 45 minut, aby stroužky změkly. Česnek vyndejte z trouby, rozbalte a nechte 20 minut chladnout, olej uschovejte. Pak ze stroužků vyjměte obsah, rozmačkejte vidličkou a jemně smíchejte s olejem, 2 hrstmi nasekané zelené petrželky a 8 nasekanými lístky bazalky, 160 ml zakysané smetany, solí a pepřem. Jezte ke 4 pečeným bramborám. Ozdobte trochou petrželky či bazalky.

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit