0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2182 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 169 g
Tuky 142 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zážitky ze školní jídelny vám řepu nejspíš znechutily, ale dejte jí ještě šanci. Určitě vás překvapí.

Suroviny

brambory 400 g
salátové
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 ČL
slunečnicový olej 80 ml
lze nahradit olivovým
červená řepa 330 g
nakládaná
okurky nakládané 3 ks
na kostičky
jablko 1 ks
nakyslé, bez jadřince, na kostičky
sleď 50 g
kyselý
jarní cibulka 2 ks
na kolečka
petrželka 1 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný, lze vynechat
zakysaná smetana 200 g
vejce 2 ks
uvařené natvrdo, pokrájená

1Uvařte brambory, ještě teplé je oloupejte a pokrájejte na kostky. Ihned je opatrně promíchejte se zálivkou z octa, soli, pepře, hořčice a oleje. Nechte vychladnout.

2Pak zlehka přimíchejte zbylé přísady a nechte v chladu asi 2 hodiny rozležet.

3Před podáváním můžete ozdobit půlkami citronu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit