Zážitky ze školní jídelny vám řepu nejspíš znechutily, ale dejte jí ještě šanci. Určitě vás překvapí.
Suroviny
brambory
400
g
salátové
vinný ocet bílý
1
PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská
2
ČL
slunečnicový olej
80
ml
lze nahradit olivovým
červená řepa
330
g
nakládaná
okurky nakládané
3
ks
na kostičky
jablko
1
ks
nakyslé, bez jadřince, na kostičky
sleď
50
g
kyselý
jarní cibulka
2
ks
na kolečka
petrželka
1
PL
nasekaná
kopr
1
PL
nasekaný, lze vynechat
zakysaná smetana
200
g
vejce
2
ks
uvařené natvrdo, pokrájená
Postup
1
Uvařte brambory, ještě teplé je oloupejte a pokrájejte na kostky. Ihned je opatrně promíchejte se zálivkou z octa, soli, pepře, hořčice a oleje. Nechte vychladnout.
2
Pak zlehka přimíchejte zbylé přísady a nechte v chladu asi 2 hodiny rozležet.
3
Před podáváním můžete ozdobit půlkami citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )