Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s řepou a kyselým sleděm
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2182 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 169 g
Tuky 142 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zážitky ze školní jídelny vám řepu nejspíš znechutily, ale dejte jí ještě šanci. Určitě vás překvapí.

Suroviny

salátové
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 ČL
slunečnicový olej 80 ml
lze nahradit olivovým
nakládaná
na kostičky
nakyslé, bez jadřince, na kostičky
sleď 50 g
kyselý
jarní cibulka 2 ks
na kolečka
petrželka 1 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný, lze vynechat
vejce 2 ks
uvařené natvrdo, pokrájená

Postup

1

Uvařte brambory, ještě teplé je oloupejte a pokrájejte na kostky. Ihned je opatrně promíchejte se zálivkou z octa, soli, pepře, hořčice a oleje. Nechte vychladnout.

2

Pak zlehka přimíchejte zbylé přísady a nechte v chladu asi 2 hodiny rozležet.

3

Před podáváním můžete ozdobit půlkami citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...