Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1842 kcal
Bílkoviny 43 g
Cukr 108 g
Tuky 134 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Zážitky ze školní jídelny vám řepu nejspíš znechutily, ale dejte jí ještě šanci. Určitě vás překvapí.

Suroviny

brambory 400 g
salátové
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 ČL
slunečnicový olej 80 ml
lze nahradit olivovým
330 g
nakládaná červená řepa na kostky
3 ks
nakládaná okurka na kostičky
jablka 1 ks
nakyslé, bez jadřince, na kostičky
50 g
kyselý sleď na proužky
jarní cibulka 2 ks
na kolečka
1 PL
zelená petrželka nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný, lze vynechat
zakysaná smetana 200 g
vejce 2 ks
uvařené natvrdo, pokrájená
1 Uvařte brambory, ještě teplé je oloupejte a pokrájejte na kostky. Ihned je opatrně promíchejte se zálivkou z octa, soli, pepře, hořčice a oleje. Nechte vychladnout.

2
Pak zlehka přimíchejte zbylé přísady a nechte v chladu asi 2 hodiny rozležet.

3
Před podáváním můžete ozdobit půlkami citronu.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit