K řízku jsou brambory skvělé, ale možná mu někdy závidí vedoucí úlohu. Proto jsme to obrátili a ze skromné přílohy udělali hlavní hvězdu!
Suroviny
brambory
4
ks
velké, oloupané
sůl
kukuřičné lupínky - cornflakes
na obalení
rostlinný olej
na smažení
Postup
1
Brambory krátce povařte v osolené vodě; stačí osm až deset minut. Až trochu vychladnou, lehce je osolte a přitiskněte do mírně podrcených lupínků.
2
V kastrůlku nebo vyšší pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opatrně do něj vkládejte bramborové koláčky. Smažte
dozlatova a podávejte: poslouží jako vynikající příloha, ale i jako hlavní chod – stačí je doplnit salátem, případně omáčkami k namáčení (čatní, tatarská omáčka, jogurtové dipy…).
Komentáře