Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové řízky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 356 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 76 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K řízku jsou brambory skvělé, ale možná mu někdy závidí vedoucí úlohu. Proto jsme to obrátili a ze skromné přílohy udělali hlavní hvězdu!

Suroviny

velké, oloupané
sůl
kukuřičné lupínky - cornflakes
na obalení
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Brambory krátce povařte v osolené vodě; stačí osm až deset minut. Až trochu vychladnou, lehce je osolte a přitiskněte do mírně podrcených lupínků.

2

V kastrůlku nebo vyšší pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opatrně do něj vkládejte bramborové koláčky. Smažte
dozlatova a podávejte: poslouží jako vynikající příloha, ale i jako hlavní chod – stačí je doplnit salátem, případně omáčkami k namáčení (čatní, tatarská omáčka, jogurtové dipy…).

Komentáře

05.09.2007 08:47
Recept se nachází v č.6/06, str.83

Apetit magazín