Bramborové řízky

Bramborové řízky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 356 kcal
Bílkoviny 8 g
Cukr 76 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

K řízku jsou brambory skvělé, ale možná mu někdy závidí vedoucí úlohu. Proto jsme to obrátili a ze skromné přílohy udělali hlavní hvězdu!

Suroviny

brambory 4 ks
velké, oloupané
sůl
na dochucení
kukuřičné lupínky
na obal
rostlinný olej
na smažení
1.  Brambory krátce povařte v osolené vodě; stačí osm až deset minut. Až trochu vychladnou, lehce je posolte a přitiskněte do mírně podrcených lupínků.

2.  V kastrůlku nebo vyšší pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opatrně do něj vkládejte bramborové koláčky. Smažte
dozlatova a podávejte: poslouží jako vynikající příloha, ale i jako hlavní chod – stačí je doplnit salátem, případně omáčkami k namáčení (čatní, tatarská omáčka, jogurtové dipy…).

Drtivá dobrota
Plnohodnotnou náhradu strouhanky na obalování – kuřecích, ale i jiných řízků – získáte jak v celých, tak mírně podrcených lupíncích. Použijte robot nebo váleček na nudle.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit