Telecí řízky v hrubé strouhance

Telecí řízky v hrubé strouhance

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2661 kcal
Bílkoviny 132 g
Cukr 137 g
Tuky 161 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vůně smažených řízků je synonymem svátečního oběda většiny českých rodin. A to i přes to, že k nám řízek doputoval přes Rakousko-Uhersko až z Itálie...

Suroviny

bageta 120 g
nasekaná na hrubou strouhanku
petrželka 1 hrnku
nasekaná
parmazán 50 g
strouhaný
mouka pšeničná hladká
plus dvě vejce na obal
sůl a pepř
telecí maso 4 ks
cca 150 g
olivový olej 125 ml
na opékání
citron
k podávání
Na salát
zelí bílé 4 hrnky
nakrouhané
cibule červená 1 ks
nakrájená na plátky
1 ks
jablko Granny Smith zbavené jádřince a nakrájené na nudličky
petrželka hrst
nasekaná
podmáslí 60 ml
3 PL
majonézy
kapary 1 PL

1 Na salát v míse promíchejte zelí, cibuli, jablka a petrželku. Prošlehejte podmáslí, majonézu a kapary a osolte a opepřete. Přidejte do mísy a promíchejte.

2 Smíchejte rozmělněné pečivo, petrželku a parmazán. Připravte si mouku na obalování a v hlubokém talíři rozšlehejte vejce.

3 Maso naklepejte na sílu cca 7 mm a osolte ho i opepřete. Obalte v mouce, oklepněte, protáhněte vajíčkem a obalte ho v pečivové směsi. Rukou ji pěkně přitiskněte, má tendenci opadávat.

4 Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Opékejte 2–3 minuty po každé straně dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách. Podávejte se salátem a klínky citronu.

NĚCO NAVÍC Telecí řízek se propeče dorůžova. Pokud máte rádi zcela propečený, nechte ho dopéct na plechu v troubě rozpálené na 220 °C. Stačí 10 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit