Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí řízky v hrubé strouhance

Telecí řízky v hrubé strouhance

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3317 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 151 g
Tuky 216 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně smažených řízků je synonymem svátečního oběda většiny českých rodin. A to i přes to, že k nám řízek doputoval přes Rakousko-Uhersko až z Itálie...

Suroviny

bageta 120 g
nasekaná na hrubou strouhanku
petrželka 1 hrnku
nasekaná
strouhaný
vejce 2 ks
na obalení
sůl a pepř
cca 150 g
olivový olej 125 ml
na opékání
k podávání
Na salát
nakrouhané
na plátky
Granny Smith, na nudličky
petrželka hrst
nasekaná
majonéza 3 PL
kapary 1 PL

Postup

1

Na salát v míse promíchejte zelí, cibuli, jablka a petrželku. Prošlehejte podmáslí, majonézu a kapary a osolte a opepřete. Přidejte do mísy a promíchejte.

2

Smíchejte rozmělněné pečivo, petrželku a parmazán. Připravte si mouku na obalování a v hlubokém talíři rozšlehejte vejce.

3

Maso naklepejte na sílu cca 7 mm a osolte ho i opepřete. Obalte v mouce, oklepněte, protáhněte vajíčkem a obalte ho v pečivové směsi. Rukou ji pěkně přitiskněte, má tendenci opadávat.

4

Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Opékejte 2–3 minuty po každé straně dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách. Podávejte se salátem a klínky citronu.

NĚCO NAVÍC:

Telecí řízek se propeče dorůžova. Pokud máte rádi zcela propečený, nechte ho dopéct na plechu v troubě rozpálené na 220 °C. Stačí 10 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín