Mirka Lovětínská z Českého Rudolce nám o svých obrácených řízcích z trouby prozradila: „Recept je od mé babičky, která se ho naučila ve Vídni, a patří mezi naše nejoblíbenější.“
Suroviny
hovězí maso
4
plátky
zadní, lze nahradit vepřovým masem, např. kýtou
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
100
g
z čerstvého pečiva
vejce
2
ks
osolená, prošlehaná
olej
na smažení
cibule
1
ks
velká, pokrájená
kečup
6
PL
hořčice kremžská
4
PL
harissa
1
PL
lze vynechat
Postup
1
Maso naklepejte, osolte, opepřete, obalte ve strouhance, teprve pak protáhněte vejci.
2
Osmahněte je na oleji z obou stran, pak přendejte do pekáčku.
3
Troubu zahřejte na 200 °C.
4
Připravte si směs: na troše oleje opečte cibuli doměkka, přidejte kečup, hořčici, případně i harissu.
5
Řízky v pekáčku polijte směsí. Přikryté pečte 30–45 minut. Skvělé s jsou s vařenými bramborami s pažitkou.