Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 řízky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1832 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 120 g
Tuky 74 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mirka Lovětínská z Českého Rudolce nám o svých obrácených řízcích prozradila: „Recept je od mé babičky, která se ho naučila ve Vídni, a patří mezi naše nejoblíbenější.“

Suroviny

hovězí maso 4 plátek
lze nahradit vepřovým masem, např. kýta
sůl
pepř
strouhanka 100 g
z čerstvého pečiva
vejce 2 ks
osolená, prošlehaná
olej
na smažení
velká, pokrájená
hořčice kremžská 4 PL
lze vynechat

Postup

1

Maso naklepejte, osolte, opepřete, obalte ve strouhance, teprve pak protáhněte vejci.

2

Osmahněte na oleji z obou stran, pak přendejte do pekáčku.

3

Troubu zahřejte na 200 °C.

4

Připravte si směs: na troše oleje opečte cibuli doměkka, přidejte kečup, hořčici, případně i harissu.

5

Řízky v pekáčku polijte směsí. Přikryté pečte 30–45 minut. Skvělé s jsou s vařenými bramborami s pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč