0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Obrácené řízky

Obrácené řízky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 řízky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1832 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 120 g
Tuky 74 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mirka Lovětínská z Českého Rudolce nám o svých obrácených řízcích prozradila: „Recept je od mé babičky, která se ho naučila ve Vídni, a patří mezi naše nejoblíbenější.“

Suroviny

hovězí maso 4 plátek
lze nahradit vepřovým masem, např. kýta
sůl
pepř
strouhanka 100 g
z čerstvého pečiva
vejce 2 ks
osolená, prošlehaná
olej
na smažení
cibule 1 ks
velká, pokrájená
kečup 6 PL
hořčice kremžská 4 PL
harissa 1 PL
lze vynechat

Postup

1

Maso naklepejte, osolte, opepřete, obalte ve strouhance, teprve pak protáhněte vejci.

2

Osmahněte na oleji z obou stran, pak přendejte do pekáčku.

3

Troubu zahřejte na 200 °C.

4

Připravte si směs: na troše oleje opečte cibuli doměkka, přidejte kečup, hořčici, případně i harissu.

5

Řízky v pekáčku polijte směsí. Přikryté pečte 30–45 minut. Skvělé s jsou s vařenými bramborami s pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit