Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 45
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 řízky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1832 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 120 g
Tuky 74 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mirka Lovětínská z Českého Rudolce nám o svých obrácených řízcích prozradila: „Recept je od mé babičky, která se ho naučila ve Vídni, a patří mezi naše nejoblíbenější.“

Suroviny

hovězí maso 4 plátek
lze nahradit vepřovým masem, např. kýta
sůl
pepř
strouhanka 100 g
z čerstvého pečiva
vejce 2 ks
osolená, prošlehaná
olej
na smažení
velká, pokrájená
hořčice kremžská 4 PL
lze vynechat

Postup

1

Maso naklepejte, osolte, opepřete, obalte ve strouhance, teprve pak protáhněte vejci.

2

Osmahněte na oleji z obou stran, pak přendejte do pekáčku.

3

Troubu zahřejte na 200 °C.

4

Připravte si směs: na troše oleje opečte cibuli doměkka, přidejte kečup, hořčici, případně i harissu.

5

Řízky v pekáčku polijte směsí. Přikryté pečte 30–45 minut. Skvělé s jsou s vařenými bramborami s pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...