Vepřové řízky v oříškovém kabátě

Vepřové řízky v oříškovém kabátě

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1833 kcal
Bílkoviny 102 g
Cukr 99 g
Tuky 117 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Řízek jinak!

Suroviny

vepřové maso 4 ks
tenké, každý asi o váze 100 g
mouka 3 PL
na obalování
vejce 1 ks
důkladně rozmíchané
strouhanka 80 g
3 PL
lískové ořechy opražené, nasekané
tymián 1 ČL
sušený
citronová kůra
z jednoho citronu
olivový olej 4 PL
lze nahradit slunečnicovým
sůl
pepř
máslo
1. Naklepejte řízky tak, aby byly vysoké jen asi tři milimetry. Suroviny na obalování dejte do tří  misek. Do strouhanky zamíchejte tymián, oříšky i citronovou kůru a dochuťte pepřem a solí.

2. Řízky obalte (přebytečnou mouku i strouhanku oklepejte) a položte na talíř nebo prkénko.

3. V pánvi rozpalte olej a řízky smažte tak dvě minuty po každé straně,  dokud nezhnědnou a nebudou pevné a křupavé. Na závěr smažení přidejte trochu másla. Hotové řízky vkládejte do předehřáté trouby, aby nevystydly, než osmažíte ty zbývající. Podávejte se zeleným salátem a skrojky citronu.

Obchod Apetit