1 Naklepejte řízky tak, aby byly vysoké jen asi tři milimetry. Suroviny na obalování dejte do tří misek. Do strouhanky zamíchejte tymián, oříšky i citronovou kůru a dochuťte pepřem a solí.
2 Řízky obalte (přebytečnou mouku i strouhanku oklepejte) a položte na talíř nebo prkénko.
3 V pánvi rozpalte olej a řízky smažte tak dvě minuty po každé straně, dokud nezhnědnou a nebudou pevné a křupavé. Na závěr smažení přidejte trochu másla. Hotové řízky vkládejte do předehřáté trouby, aby nevystydly, než osmažíte ty zbývající. Podávejte se zeleným salátem a skrojky citronu.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11
spolu s mnoha dalšími recepty
Komentáře
Anonym
03.09.2007 17:53
Apetit 11/05