Řízek jinak!
Suroviny
vepřové maso
4
ks
tenké plátky, á 100 g
mouka
3
PL
na obalování
vejce
1
ks
na obalení
strouhanka
80
g
na obalení
lískové oříšky
3
PL
opražené, nasekané
tymián
1
ČL
sušený
z jednoho citronu
olivový olej
4
PL
nebo slunečnicový
sůl
pepř
Postup
1
Naklepejte řízky tak, aby byly vysoké jen asi tři milimetry. Suroviny na obalování dejte do tří misek. Do strouhanky zamíchejte tymián, oříšky i citronovou kůru a dochuťte pepřem a solí.
2
Řízky obalte (přebytečnou mouku i strouhanku oklepejte) a položte na talíř nebo prkénko.
3
V pánvi rozpalte olej a řízky smažte tak dvě minuty po každé straně, dokud nezhnědnou a nebudou pevné a křupavé. Na závěr smažení přidejte trochu másla. Hotové řízky vkládejte do předehřáté trouby, aby nevystydly, než osmažíte ty zbývající. Podávejte se zeleným salátem a skrojky citronu.
Komentáře