Jedna z mnoha variant, jak podávat základní telecí řízek. S fazolkami, bazalkou a skvělou zálivkou.
Suroviny
brambory
400
g
malé, vařené ve slupce
fazolky zelené
300
g
podélně překrájené
2
ks
telecí řízky
250
g
třešňová rajčátka přepůlená
bazalka
2
hrsti
lístky
majonéza
150
g
citronová šťáva
2
ČL
hořčice hrubozrnná
1
ČL
voda
2
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Přepulte 400 g malých brambor vařených ve slupce a dejte je do mísy. Přisypte 300 g podélně překrájených zelených fazolek, minutu zprudka povařených, scezených a ihned zchlazených.
2
Rozmrazte a usmažte 2–4 řízky (množství přizpůsobte chuti vašich strávníků). Řízky několikrát překrojte a přidejte do mísy spolu s 250 g přepůlených třešňových rajčátek a 2 hrstmi bazalkových lístků. Zlehka promíchejte.
3
Na zálivku smíchejte 150 g majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, lžičku hrubozrnné hořčice, 2 lžičky vody, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Salát rozdělte na talíře a pokapejte zálivkou nebo ji podávejte zvlášť.