Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s řízky, bramborami a zelenými fazolkami

Salát s řízky, bramborami a zelenými fazolkami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 100 g
Tuky 111 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z mnoha variant, jak podávat základní telecí řízek. S fazolkami, bazalkou a skvělou zálivkou. 

Suroviny

malé, vařené ve slupce
fazolky zelené 300 g
podélně překrájené
2 ks
telecí řízky
250 g
třešňová rajčátka přepůlená
bazalka 2 hrsti
lístky
majonéza 150 g
hořčice hrubozrnná 1 ČL
voda 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Přepulte 400 g malých brambor vařených ve slupce a dejte je do mísy. Přisypte 300 g podélně překrájených zelených fazolek, minutu zprudka povařených, scezených a ihned zchlazených.

2

Rozmrazte a usmažte 2–4 řízky (množství přizpůsobte chuti vašich strávníků). Řízky několikrát překrojte a přidejte do mísy spolu s 250 g přepůlených třešňových rajčátek a 2 hrstmi bazalkových lístků. Zlehka promíchejte.

3

Na zálivku smíchejte 150 g majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, lžičku hrubozrnné hořčice, 2 lžičky vody, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Salát rozdělte na talíře a pokapejte zálivkou nebo ji podávejte zvlášť.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...