0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7107 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 112 g
Tuky 618 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé řízečky, domácí hranolky, česneková majonéza – tomu málokdo odolá!

Suroviny

bez kůže a kostí
česnek 4 stroužky
rozdrcené
zázvor (mletý) 1 ČL
citronová šťáva 1 PL
mouka pšeničná hrubá
na obalení
na obalení
sůl
na obal
strouhanka
na obalení
olej
na smažení
Na hranolky
moučné
rostlinný olej 2 PL
sůl mořská
na posypání
Na česnekovou majonézu aïoli
žloutek 4 ks
vinný ocet bílý 1 PL
bílý
česnek 1 stroužek
rozdrcený
citronová šťáva 2 PL
olivový olej 500 ml

1 Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte a vložte mezi dvě vrstvy fólie, pak rozklepejte dotenka. Ostrým nožem je několikrát křížem krážem nařízněte. Rozdrcený česnek promíchejte se zázvorem a citronovou šťávou a vzniklou kašičkou potřete řízky. Nechte v přikryté.

2 Kulatým nožem setřete přebytečnou česnekovou pastu, maso pečlivě otlačte v mouce, protáhněte vajíčkem rozšlehaným s trochou soli a obalte ve strouhance. Přebytek oklepejte a řízky osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s domácími hranolky a česnekovou majonézou.

3 Připravte hranolky: předehřejte troubu na 200 stupňů, brambory oloupejte a nakrájejte na skrojky. Na plechu je promíchejte s olejem a pečte asi půl hodiny dozlatova. Osolte.

4 Mezitím prošlehejte v robotu žloutky, ocet, česnek a citronovou šťávu, aby se směs spojila. Pak opatrně přilévejte olej a stále šlehejte, až vznikne hustá majonéza.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč