Křupavé řízečky, domácí hranolky, česneková majonéza – tomu málokdo odolá!
Suroviny
Postup
Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte a vložte mezi dvě vrstvy fólie, pak rozklepejte dotenka. Ostrým nožem je několikrát křížem krážem nařízněte. Rozdrcený česnek promíchejte se zázvorem a citronovou šťávou a vzniklou kašičkou potřete řízky. Nechte v přikryté.
Kulatým nožem setřete přebytečnou česnekovou pastu, maso pečlivě otlačte v mouce, protáhněte vajíčkem rozšlehaným s trochou soli a obalte ve strouhance. Přebytek oklepejte a řízky osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s domácími hranolky a česnekovou majonézou.
Připravte hranolky: předehřejte troubu na 200 stupňů, brambory oloupejte a nakrájejte na skrojky. Na plechu je promíchejte s olejem a pečte asi půl hodiny dozlatova. Osolte.
Mezitím prošlehejte v robotu žloutky, ocet, česnek a citronovou šťávu, aby se směs spojila. Pak opatrně přilévejte olej a stále šlehejte, až vznikne hustá majonéza.