0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Císařské řízky s aïoli

Císařské řízky s aïoli

3.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7107 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 112 g
Tuky 618 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé řízečky, domácí hranolky, česneková majonéza – tomu málokdo odolá!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a kostí
česnek 4 stroužky
rozdrcené
zázvor (mletý) 1 ČL
citronová štáva 1 PL
mouka pšeničná hrubá
na obalení
vejce
na obalení
sůl
na obal
strouhanka
na obalení
olej
na smažení
Na hranolky
brambory 500 g
moučné
rostlinný olej 2 PL
sůl mořská
na posypání
Na česnekovou majonézu aïoli
žloutek 4 ks
vinný ocet bílý 1 PL
bílý
česnek 1 stroužek
rozdrcený
citronová štáva 2 PL
olivový olej 500 ml

1 Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte a vložte mezi dvě vrstvy fólie, pak rozklepejte dotenka. Ostrým nožem je několikrát křížem krážem nařízněte. Rozdrcený česnek promíchejte se zázvorem a citronovou šťávou a vzniklou kašičkou potřete řízky. Nechte v přikryté.

2 Kulatým nožem setřete přebytečnou česnekovou pastu, maso pečlivě otlačte v mouce, protáhněte vajíčkem rozšlehaným s trochou soli a obalte ve strouhance. Přebytek oklepejte a řízky osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s domácími hranolky a česnekovou majonézou.

3 Připravte hranolky: předehřejte troubu na 200 stupňů, brambory oloupejte a nakrájejte na skrojky. Na plechu je promíchejte s olejem a pečte asi půl hodiny dozlatova. Osolte.

4 Mezitím prošlehejte v robotu žloutky, ocet, česnek a citronovou šťávu, aby se směs spojila. Pak opatrně přilévejte olej a stále šlehejte, až vznikne hustá majonéza.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit