Máte chuť na dobrou večeři? Stačí dvacet minut, a můžete jíst!
Suroviny
krůtí prsa
4
plátky
citronová šťáva
3
PL
anglická slanina
4
plátky
olivový olej
4
PL
parmazán
1
PL
strouhaný
sůl
na dochucení
pepř
1 Plátky přetáhněte fólií a válečkem naklepejte tak, aby byly přibližně stejně dlouhé jako plátky slaniny. Stáhněte fólii, maso dochuťte a zakápněte trochou citronové šťávy. Pokryjte plátkem slaniny a pevně ho přitiskněte.
2 Rozehřejte olej na vyšší teplotu, vložte plátky masa slaninou dolů a smažte, až se slanina vypeče dozlatova. Otočte a smažte ještě tři minuty, aby bylo maso na dotek pevné. Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší teplotu.
3 Maso zalijte zbylou citronovou šťávou a posypte parmazánem. Vložte pod gril a zapečte, ať se sýr roztaví.
4Podávejte s těstovinami nebo bramborami, přelité šťávou z pánve a se salátem.