Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s rybou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na 4–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 776 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 109 g
Tuky 33 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento salát je nejlepší je čerstvý; snězte nejdéle do druhého dne!

Suroviny

ve slupce, oloupané
bělomasá ryba 450 g
např. pangas, treska, kapr, váha je po tepelné úpravě
řapíkatý celer 60 g
najemno nasekaná, vrchovatá
majonéza 3 PL
na dochucení
sůl
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
petrželka
nasekaná, na ozdobení

Postup

1

500 g brambor (mohou být i moučné), vařených ve slupce a oloupaných, nakrájejte na kostičky a smíchejte se 450 g vařené bílé ryby (pangas, treska, kapr; váha je po tepelné úpravě, počítejte s tím, že mražená ryba může při vaření značně ztratit na váze) rozdělené na kousky.

2

Přidejte 60 g řapíkatého celeru, na tenká kolečka, 1 vrchovatou lžíci najemno nasekané cibule a 2–3 lžíce majonézy. Dochuťte citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem. Ozdobte nasekanou petrželkou. Snězte nejdéle do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín